Maria Grapini ia atitudine în cazul timişoreanului internat la Psihiatrie după ce l-a ameninţat pe Raed Arafat

maria grapini 11

Europarlamentarul Maria Grapini ia atitudine, într-o scrisoare deschisă, în cazul timişoreanului internat la Psihiatrie în urma amenințărilor la adresa şefului DSU, Raed Arafat:

  

“Către Guvernul României,

 În atenția Domnului Florin-Vasile CÎȚU, Prim-ministru,

 Spre știința: Domnului Lucian Nicolae BODE, Ministru al afacerilor interne

 

Stimate Domnule Prim- ministru,

 

În calitate de europarlamentar și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European, m-am autosesizat cu privire la cazul timișoreanului care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, în urma amenințărilor făcute la adresa domnului secretar de stat, Raed Arafat.

Nu sunt de acord cu amenințări, intervenții agresive asupra niciunui cetățean. Există suspiciuni cu privire la raportul de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19.03.2021, în urma căruia  s-a concluzionat că persoana expertizată a avut discernământul abolit, dar în orice situație nu se poate ca reprezentanții instituțiilor statului să încalce drepturile cetățenilor la libera exprimare.

Decizia de a fi internat acest cetățean creează suspiciunea că a fost luată din cauza faptului că un secretar de stat a fost amenințat. Acest lucru ar fi foarte grav!

Vă solicit, domnule prim- ministru, să luați măsuri urgente de anchetare și să comunicați transparent rezultatul anchetei!

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră.

 

Europarlamentar Maria Grapini,

 Membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Maria Grapini ia atitudine în cazul timişoreanului internat la Psihiatrie după ce l-a ameninţat pe Raed Arafat

  1. De data acesta sunt de acord cu Dna Grapini!  Este inadmisibil să fii internat după ce ţi-ai exprimat o opinie ! Nu se  poate  aşa ceva !!!

Lasă un răspuns