Marcel Vela: Se renunță la declarații pe propria răspundere doar dacă virusul se va afla pe un trend descendent

vela 1

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că se analizează ca, după 15 mai, să nu mai fie nevoie de declarații pe proprie răspundere decât în zonele carantinate, însă mai sunt două săptămâni până atunci, iar cazurile de infectare cu noul coronavirus trebuie să se afle pe un trend descendent.

CITEȘTE ȘI: De ce numărul persoanelor vindecate de coronavirus crește foarte rapid în România. Explicațiile lui Alexandru Rafila

„Vor fi toate deplasarile in alta zona, in alta analiza si, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaratii. Noi ne dorim sa nu aiba nimeni nevoie de declaratii, in ipoteza in care trendul va fi descendent al cazurilor inregistrate in statistica medicala si vom fi inca doua saptamani la fel de responsabili. Mai sunt doua saptamani pana la aceasta decizie si ne dorim toti, din tot sufletul, sa nu fie o explozie de cazuri care ar putea sa puna in pericol perspectiva optimista la care ne gandim cu totii: si domnul presedinte, si Guvernul, si toti cetatenii. Noi avem in analiza si dorim sa nu mai fie declaratii pe proprie raspundere decat in zonele carantinate”, a spus Vela, la un post TV.

Potrivit acestuia, deciziile vor fi luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, într-o ședință care va avea loc premergător expirării stării de urgență, în aceeasi zi sau cu o zi înainte, și va fi prezidată de premier.

„Starea de alerta nu este o masura exceptionala, ea se refera la punerea in aplicare de indata a planului de actiuni si masuri de prevenire si avertizare a populatiei si limitare pentru inlaturarea unor consecinte a starii de urgenta. Aceasta stare de alerta este un tranzit spre starea de normalitate”, a explicat Marcel Vela.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Marcel Vela: Se renunță la declarații pe propria răspundere doar dacă virusul se va afla pe un trend descendent

  1. Nu il mai gonflati atît pe acest personaj, a fost un primar execrabil timp de 3 mandate , nimic notabil nu a facut , a transformat policlinica spitalului intr o afacere pentru doctori , a facut niste mici fîntîni prin oras , nu a adus nici un investitor, si mai putem continua , dar nu acesta e obiectul , sa transforme tara intr un lagăr de concentrare cu tot cu declarațiile lui , mulți au fost amendați cu toate ca au avut acele declaratii, ca organele au decis ca nu este scrisă bine , ca nu are ora , ca mai stiu eu ce , pai daca ne vom lupta cu corona inca vreo doi ani cel putin daca ar fi sa ii credem pe savanți , doi ani vom scrie declaratii si vom fi amendați , oamenii au probleme pentru caŕ e trebuie sa iasa din casa, nu sa meargă la terasa , la restaurant sau la birt sau la ,, mol ,, , trebuie sa meargă la doctor , la banca , sa isi caute serviciu , sa isi cumpere ce au nevoie , sa mergi cu frica ca la prima intersecție sau la primul colt de strada te intreaba un organ de declaratie si decide de la el putere ca nu ai ,, motiv ,, sa ,mergi, sa spunem la doctor si iti trage o amenda de 20 000 lei ca sa iti arate cine este stăpînul , după domnul ministru , daca nu stiu ce , daca , daca o sa continuam la nesfîrșit, sa i a statul măsuri , sa doteze spitalele , cu aparatura , cu personal , sa construiască altele noi , sa faca ceva in ajutorul omului d avînd , ca de aceea este stat , si sa ii instruiască pe,cei care aplica amenzi ca sa inteleaga cum sta treaba , nu sa adauge ei de la ei putere tot felul de amănunte care nu sînt prevăzute în ordonanțele acelea , vezi cazul cu ora , acum , cînd mulți nu au serviciu , sa spuna cei care le au conceput ce trece un om care pleaca d e acasa sa isi caute serviciu , sa meargă la un eventual interviu , la policlinica pentru fișa medicală de angajare , daca locuieste lîngă un oraș mare și gaseste serviciu acolo , ce bifeaza pe declaratia ca sa nu ia amenda , ca daca i amenda maximă ii trebuie 2 ani sa muncească numai sa plateasca amenda fără să mai si mănînce .

Lasă un răspuns