Marcel Vela: Acord între MAI și Patriarhie pentru împărtirea paștilor și a luminii de Înviere. Reguli și program

Proiect inițiat de Alfred Simonis (PSD): Asociaţiile care desfăşoară şi activităţi religioase să aibă avizul consultativ al Secretariatului de Stat pentru Culte
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a declarat marți seară că, în urma unui acord între BOR și MAI, s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile. În declarația pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea numele lăcășului de cult la care se va deplasa.
Distribuirea Sfintei lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară începând cu ora 20.00.
Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuitrii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.
În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sf. Lumina în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție.
Ce trebuie să respecte credincioșii:
  • Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afară curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi lumina primită de la voluntari tuturor vecinilor.
  • În declarația pe propria răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective.

hotnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *