Maratonul rușinii a ajuns la final! ACS Poli Timișoara – CSMS Iași 2-3 (2-1)

ACS Poli CSM Iasi

Din păcate, în fotbal nu contează ultima impresie, ci linia de clasament. Contrazicând toate pronosticurile, Poli nu a făcut duminică un meci atât de rău pe cât ne așteptam, reușind chiar să țină în șah zeci de minute o grupare care avea nevoie de victorie pentru a prinde ultimul tren spre cupele europene.

După o primă repriză pe care Timișoara a dominat-o cu autoritate, reușind să înscrie de două ori, prin Mailat (min. 20) și Nimely (min. 40), violeții și-au… revenit treptat pe parcursul părții secunde, iar pe final au… reușit să rupă din nou steagul, cedând în cele din urmă într-un mod de-a dreptul jenant, ca să nu spunem curios, în fața unei grupări ieșene care a punctat de două ori în ultimele opt minute, prin Andrei Cristea (min. 82) și Piccioni (min. 90).

Oaspeții și-au îndeplinit astfel obiectivul, pentru că reușiseră să reducă din diferență prin Golubovic, în ultimele secvențe ale primei părți. S-a încheiat, așadar, o ediție de campionat pe care – deși ne va fi foarte greu – am dori să o uităm cât mai curând.

A început cu vorbe frumoase și gânduri mari, a culminat cu acea cireașă de pe tortul Stelei, dar a alunecat treptat într-o zonă cu multe dezamăgiri, cu neîmpliniri și cu rezultate rușinoase aproape la fiecare pas. Este greu de anticipat care va fi soarta acestei echipe care a fost ținută în viață mai mult sau mai puțin forțat.

Cert este că în eșalonul secund a urcat și ASU Politehnica și este greu de crezut că polul de simpatie al Timișoarei fotbalistice nu va migra în mod masiv spre această frumoasă și inimoasă grupare sportivă.

În partida de duminică, antrenorul Ionuț Popa a utilizat următoarea formulă de echipă: Smaranda, Sorescu, Manu, Nimely, Friedrich, Hernandez, Croitoru, Mailat, Zicu, Goga, Elek.

În ultima rundă din play-out s-au consemnat următoarele rezultate: CSU Craiova – Petrolul Ploieşti 2-0, FC Botoşani – CFR Cluj 4-0, Concordia Chiajna – FC Voluntari 1-1 și ACS Poli Timişoara – CSMS Iaşi 2-3.

 

CLASAMENT

1. CSMS Iaşi                  14 5 5 4 17-15 39
2. CSU Craiova               14 7 2 5 19-17 39
3. FC Botoşani                14 7 4 3 29-19 38
4. CFR Cluj                     14 6 4 4 25-13 36
5. Concordia Chiajna    14 7 5 2 19-13 35
6. FC Voluntari              14 5 2 7 19-20 29
7. ACS Poli Timişoara  14 1 4 9 14-36 20
8. Petrolul Ploieşti        14 4 2 8 9-18 18

Așadar, CSMS Iași a prins ultimul loc de Europa League, unde va juca în preliminarii, ACS Poli Timișoara și Petrolul Ploiești au părăsit prima scenă fotbalistică, în timp ce FC Voluntari va juca o întâlnire de baraj.

Foto: arhiva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Maratonul rușinii a ajuns la final! ACS Poli Timișoara – CSMS Iași 2-3 (2-1)

  1. Din pacate D-le Rosa ce am prevazut inca de acum un an s-a dovedit.si anume ca aceasta echipa n-a avut valoare.Jucatori certati cu ABC-ul fotbalului si orce antrenor nu ar fi fost in stare s-o redreseze.Totusi s-a vazut un pic din filozofia lui Ionut Popa a reusit in cateva zile sa le insufle jucatorilor o idee de joc.Si deaceea in viitor cei care mai raspund de aceasta echipa sa nu renunte la acest banatean sufletist care este Ionut Popa !

Lasă un răspuns