Maraton Brâncuși la Timișoara. Expoziția va fi deschisă o zi timp de 24 de ore

Peste o sută de mii de bilete rezervate pentru Expoziția Brâncuși de la Timișoara

Maraton Brâncuși la Timișoara. Expoziția va fi deschisă o zi timp de 24 de ore.

Expoziția “Brâncuși: surse românești și perspective universale” va fi deschisă timp de 24 de ore în data de 20 decembrie.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că maratonul Brâncuși va avea loc în ziua în care Timișoara aniversează 34 de ani de la momentul în care devenea primul oraș liber de comunism din țară.

CITEȘTE ȘI: Se pun în vânzare abonamentele Timpark

“Dorim să facem un maraton de 20 decembrie, când celebrăm primul oraș liber de comunism, un maraton Brâncuși peste programul stabilit de noi. Va fi o zi de vizitare non-stop a expoziției. În funcție de succesul acestei inițiative, o să mai facem o dată acest lucru în ianuarie, ori în 15 ianuarie când este Ziua Culturii Naționale, ori pe 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române”, a anunțat Alin Nica.

Potrivit lui Nica, citat de radiotimisoara, organizatorii au estimat ca în patru luni de expoziție să primească 76.000 de vizitatori. La jumătatea perioadei însă expoziția a adunat deja peste 80.000 de vizitatori.

Liderul CJ Timiș a precizat că investițiile făcute de instituție la Muzeul de Artă din Timișoara permit aducerea de mari artiști. Astfel se pregătește organizarea expoziției Picasso care are loc acum la București și va ajunge apoi la Sibiu, dar și o expoziție Monet.

Expoziția “Brâncuși: surse românești și perspective universale” este deschisă până în data de 28 ianuarie, intrarea fiind gratuită în prima zi de miercuri a lunii. Biletele pot fi cumpărate pe platforma brancusi-2023.info sau la casieria muzeului.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *