Maraton alb-violet pe semicerc

SCM Politehnica handbal

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara au plecat în această dimineață în prima deplasare a ultimelor șase luni pe plan intern, având de disputat cinci meciuri oficiale în șase zile.

Băieții lui Vlad Caba joacă mâine şi duminică meciurile din cadrul turnelui final al Cupei României, ediția 2019-2020, iar începând de marțea viitoare vor disputa trei partide din noul sezon al Ligii Zimbrilor, cu Potaissa Turda, CSM Vaslui și HC Buzău.

”Mi se pare o probă de efort, respectiv de rezistență fizică și psihică foarte foarte mare. Nu cred că în ultimii ani formațiile au mai fost supuse la un astfel de maraton. E îngrijorător că echipele vin după o pauză atât de lungă. Nu știu cum vor reacționa băieții și nu știu cine poate garanta că jucătorii nu se vor accidenta pe fond de oboseală. Este o preocupare foarte mare a noastră, dar sperăm că vom putea gestiona situația”, a spus antrenorul polist Vlad Caba.

Lotul bănățean nu se confruntă cu probleme medicale majore. Marius Sadoveac are unele dureri mai vechi, care revin periodic. Din acest motiv, golgheterul echipei bănățene ar putea fi menajat în partidele de cupă și folosit în partidele de campionat, care contează mai mult în această perioadă.

Mai există problema celor doi jucători sârbi, portarul Aleksandar Milenkovic și interul dreapta Savo Slavuljica, care nu au primit încă permisele de muncă din motive birocratice. Cazul celor doi nu este unul singular, există și alte echipe care au transferat extracomunitari în această vară și nu reușit să le obțină actele necesare. Mai multe cluburi din țară, printre care și SCM Politehnica Timișoara, au făcut demersuri pentru ca jucătorii să fie acceptați la joc, însă doar cinci voturi au fost ”pentru” din totalul de 14.

”Dacă săptămâna trecută am fi avut meci în cupele europene, jucătorii în cauză ar fi putut evolua, de altfel, cum au fost pe teren, la Constanța, jucătorii din Serbia. Este o situație foarte ciudată, care cred că ar trebui remediată. Nu cred că federația ar trebui să verifice dacă au drept de muncă, este menirea altor foruri din țară să facă acest lucru… Cred că viza medicală și formalitățile pe linie sportivă ar fi suficiente să poată juca handbal”, a mai spus Vlad Caba.

SCM Politehnica joacă mâine, la ora 18, semifinala a doua cu HC Dobrogea Sud Constanța, iar în funcție de rezultat va disputa duminică una dintre finale. Finala mică este la ora 11,30, între învinsele din semifinale, iar meciul pentru trofeu va începe la ora 18.

Cristian Fenici a fost în teren și la precedentele Final Four-uri de cupă în tricoul Timișoarei. ”Este un turneu diferit, date fiind condițiile actuale. Este al treilea turneu final la rând și se pare că ne place să jucăm semifinale și finale de Cupa României. Adversarii noștri de la Constanța s-au întărit, au deja și câteva meciuri oficiale, deci au un mic avantaj dar și noi sperăm să ne ridicăm la un nivel destul de bun. Pentru noi ar fi extraordinar să jucăm a treia finală de cupă la rând”, a spus căpitanul Cristian Fenici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns