Mansarda cuprinsă de flăcări nu avea aviz de securitate la incendiu

Incendiul izbucnit în această seară la o mansardă a unui bloc de pe strada Martir Elena Nicoară readuce în prim-plan probleme vechi.

Mansarda care a fost cuprinsă de flăcări, realizată în anul 2012, nu avea aviz de securitate la incendiu, pentru că, în anul construirii acesteia, nu era nevoie de un asemenea document.

Flăcările au distrus acoperişul şi cele patru apartamente de la mansardă, punând în pericol viaţa tuturor locatarilor.

Şi haosul din urbe a dus la îngreunarea misiunii pompierilor, maşinile parcate în zonă blocând accesul autospecialelor.

„La sosirea echipajelor la locul intervenției incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 450 mp.

S-a intervenit cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, şi 40 de pompieri. De asemenea, la locul intervenției au fost prezente şi două echipaje pentru acordarea primului ajutor medical (1 SMURD şi 1 SAJ) echipaje de poliție şi de jandarmi.

În urma incendiului a ars acoperișul şi cele 4 apartamente de la mansarda blocului.

47 de persoane au fost evacuate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:28. În acest moment încă se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Din evidențele noastre, nu a fost emis vreun aviz pentru acest obiectiv. Însă, în anul în care a fost construită mansarda, anul 2012, nu era necesar să solicite aviz de securitate la incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Banat.

Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită mâine, de o echipă formată din specialişti ai ISU Banat şi ai Poliţiei Timiş.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns