Acţiune de sprijin pentru familia Bodnariu, la Timişoara

Lui Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană care a locuit în România până în urmă cu zece ani, când cuplul s-a mutat în Norvegia, le-au fost luaţi cei cinci copii după ce părinţii au fost denunţaţi pentru creştinism radical şi îndoctrinarea celor mici.

Marius (lincenţiat în Ingineria Sistemelor şi Informatică Aplicată la Universitatea Politehnică Bucureşti, cu experienţă la Romanian Air Traffic Services Administration, angajat al primăriei Redal, Naustdal) şi Ruth (asistentă medicală de specialitate pediatrică la spitalul din oraşul Forde) au împreună două fete, pe Juditte Eliana (nouă ani) şi Naomi Daniela (şapte ani) şi trei băieţi, pe Matthew Samuel (cinci ani), John Daniel ( doi ani) şi Levi Ezekiel (trei luni).

Anul trecut, în 16 noiembrie, instituţia norvegiană însărcinată cu protecţia copilului, Barnevernet, i-a preluat pe toţi şi i-a dat în plasament în trei familii diferite. Cuplul fusese denunţat de directoarea şcolii din oraşul Vevring, unde Eliana şi Naomi sunt eleve.

Imediat, fetele şi fraţii lor, inclusiv bebeluşul, au fost luaţi în custodie, iar părinţii duşi la poliţie şi supuşi unor interogatorii. Cazul a făcut vâlvă în presă şi a stârnit un val de acţiuni de solidarizare cu cei doi, majoritatea constând în rugăciuni în grup pentru familia în cauză.

Timişorenii sunt aşteptaţi astăzi să se adune, cu începere de la ora 11, în faţa prefecturii, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de mama şi tatăl cărora cei de la Protecţia Copilului din Norvegia le-au ridicat odraslele, după ce fetele mari au declarat la şcoală că primesc de la părinţi corecţii fizice.

Organizatorii campaniei, respectiv Alianţa Familiilor din România şi Comunităţile Creştine din Timişoara consideră că gestul autorităţilor norvegiene este un abuz şi că orice român care vizitează această ţară alături de copilul lui ar putea rămâne fără acesta.

„Până la această oră nu sunt clare câteva aspecte privind toată procedura de confiscare a celor cinci copii”, spun iniţiatorii campaniei. Lipsa unor evidenţe de abuz fizic sau psihic asupra minorilor, faptul că mama nu-şi poate alăpta bebeluşul decât de două ori pe săptămână, presiuni făcute asupra ei ca să declare că soţul este abuziv în schimbul promisiunii că îşi va primi înapoi copiii, ameninţările proferate la adresa lui Marius ca să nu facă public cazul dacă doreşte să-şi mai vadă vreodată pruncii sunt câteva dintre neclarităţile invocate de organizatorii acţiunii, care atrag atenţia tuturor românilor care vizitează Norvegia împreună cu cei mici că „se expun pericolului de a li se confisca copiii în baza unor motive banale care în alte ţări civilizate nu sunt de natură să pericliteze sănătatea fizică şi psihică a minorilor”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Acţiune de sprijin pentru familia Bodnariu, la Timişoara

  1. Autoritatile norvegiene aplica legile lor , civilizate , antagoniste , fara indoiala, cu abuzurile primitive , mistico-religioase ,din pacate in extensie in tara noastra privind instructia si educatia copiilor . Situatia de la noi este un atentat in particular , la viitorul unor copii -supusi practicilor inapoiate ale parintilor, dar si o grava deficienta a societatii contemporane fata de viitorul natiunii (acest luvru nu este un captatio binevolente) . Nu degeaba in prima Constitutie americana parintii fondatori au prevazut ca statul american este un stat laic anticipand cu mai bine de doua secole pericolul unor constinte inapoiate pentru cea mai democratica natiune , atunci in formare .

Lasă un răspuns