Mamă din vestul țării, pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie

mesaje 1

O mamă din Oradea a fost pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie. Femeia a povestit prin ce trece, după ce a refuzat să contribuie la strângerile de fonduri ale părinţilor din clasa unde învaţă copilul ei.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.

1. Nu am făcut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului. Dacă eu am putut, și alții pot.

2. Nu am făcut-o, pentru că este ilegal( art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.

3. Nu am făcut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbăm țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul. Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu. AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”, a scris pe pagina de Facebook Mihaela Ichim, profesoară la un Liceu din Oradea, mamă a unei fetiţe înscrisă la o şcoală primară din oraş. Femeia a postat şi o captură cu mesajele primite de la alţi părinţi, pe un grup de whatsapp cel mai probabil, în care e sfătuită să îşi mute fetiţa în altă clasă, dacă nu vrea să dea bani pentru cadoul doameni învăţătoare şi pentru achiziţionarea unor perdele şi unui alfabetar.

 

Facebook Mihaela Ichim

observator.tv

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Mamă din vestul țării, pusă de alţi părinţi să îşi mute fetiţa din clasă, dacă nu dă bani de cadou pentru învăţătoare, de 1 Martie

  1. Am fost elev la scoli bune din Timisoara, la inceputul anului duceam un buchet de flori invatatoarei, mai apoi dirigintei. De 1 martie duceam un martisor si (poate) un buchet de ghiocei invatatoarei, respectiv profesoarelor. Parintii adunau ceva bani o data pe an, cam 100 lei pentru „fondul scolii”, si cam atata. Azi se dau bani de parca te duci la nunta, unii isi inchipuie la loazele lor vor fi mai destepte daca sar cu banul mai consistent. Si unele invatatoare cred ca li se cuvine, asta e adevarul. In tarile civilizate trebuie sa declari orice cadou care depaseste aproximativ valoarea unei ore de munca la nivelul minim pe economie.

  2. Da… e trist ce se-ntimpla in Romania de astazi. Naravul nu se schimba nici in o suta de ani pentru ca gaseste continuu sustinatori… Coruptia – sora cu spaga – isi are radacinile in adincul fiecarui fost pcr-ist, care il preda genetic urmasilor… si o consider mult mai periculoasa decit virusul Corona ! De Corona te poti feri, de coruptie NU !…

    1. Nu poți să contracarezi avântul acestor „mămici” de a da atenții pentru că plodul lor sa primească atenție de la învățător, și să ia note „bune”. Nu contează că peste 12 ani va ieși pe poarta școlii un analfabet funcțional.
      Spor la cat mai multe „cadouri”!

  3. Așa părinți agramați nu sunt in stare să priceapă faptul că banii pe care încearcă să îi strângă cu forța nu le vor băga plozilor pe care îi posedă învățătura în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *