Majorări rezonabile de salarii la o primărie timişeană

primaria uivar

Oportunitatea de stabilire pe plan local a salariilor din primărie nu a fost ratată nici de instituția administrativă a unei comune timişene. Consiliul Local Uivar a stabilit o creștere, pe ansamblu, de 30 la sută a salariilor.

În organigrama aprobată pentru această comună se regăsesc 22 de posturi, toate fiind ocupate, mai puțin o jumătate de normă. Majorarea, după cum ne-a declarat primarul Gabriel Idvorianu, s-a făcut în mod diferențiat, după principiul ca salariile cele mai mici să crească mai mult, iar cele mari, mai puțin.

Astfel, lefurile secretarului și auditorului, care erau până acum cele mai mari (funcționarul din urmă câștigând chiar mai mult decât primarul) au fost majorate cu doar opt la sută. Un referent, care anterior avea 1.500 lei brut, va primi, după mărire, 2.000 de lei brut. Muncitorilor calificați din schema primăriei le-a sporit leafa cu 1.000 de lei, ajungând la 2.900 lei brut (aproximativ 2.000 lei net).

Dacă întrebați „cât și-a pus în plus primarul”, acesta, după aplicarea coeficientului prevăzut de lege cu care s-a înmulțit valoarea salariului minim brut pe economie, are o retribuție mărită cu numai 14,03 la sută față de cea de până la aplicarea noilor prevederi privind salarizarea unitară a bugetarilor.

Dacă ținem cont de salariile foarte mici existente până la 1 iulie în administrația locală, în exemplul pe care l-am dat, cel al comunei Uivar, aceste majorări sunt făcute în limita rezonabilului, a decenței.

Cu noile remunerații majorate, posturile din unitățile teritoriale au devenit ceva mai atractive și cresc șansele ca ele să fie ocupate mai ușor, când se vacantează.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *