Mâine, cu toții la vot!

vot 3

Românii vor vota, mâine, senatorii și deputații care îi vor reprezenta în noul parlament. În urma scrutinului, vor fi aleși 136 de senatori și 329 de deputați, care ne vor reprezenta pentru următorii patru ani. Pentru alegerile parlamentare de mâine, în judeţul Timiş, şi-au depus liste cu candidaţi 13 formaţiuni politice, iar la Camera Deputaţilor există şi un candidat independent.

CITEȘTE ȘI: 70% dintre români ar urma să se vaccineze anticoronavirus, până în vara anului viitor

Tot la Camera Deputaţilor există şi 17 liste cu candidaţi aparţinând minorităţilor naţionale. Alegerile parlamentare se vor desfășura în condiții speciale, impuse de actuala stare epidemiologică. Astfel, în cazul evenimentelor desfăşurate în spaţiu închis, a fost impusă limita de participanţi la maximum 20, iar în cazul celor care au loc în aer liber, la maximum 50.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, s-a impus limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum șase, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă, limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum două.

Fiecare secție de votare pentru acest scrutin va avea flacoane cu soluție dezinfectantă, iar toți participanții la procesul electoral vor purta mască de protecție, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care stabilește regulile sanitare ce vor trebui respectate la scrutin pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. La intrarea în secția de vot se va lua temperatura fiecărei persoane. Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început în 6 noiembrie şi se încheie în această dimineață, la ora 7. În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura astăzi și mâine, iar pe teritoriul României doar mâine, între orele 7 şi 21. Pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani împliniți în ziua de 6 decembrie.

Nu au drept de vot persoanele cărora li s-au interzis drepturile electorale prin hotărâre judecătorească. Pentru alegerile parlamentare din acest an, în întreaga țară au fost organizate 18.802 secții de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secții.

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Unii specialiști estimează o prezență scăzută la urne, însă, pentru a exista o cât mai mare legitimitate a noilor aleși, este indicat să ne prezentăm în număr cât mai mare la vot


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Mâine, cu toții la vot!

  1. Mergem!! Unde ne intalnim, ca sa mergem cu totii? Ramane in centru la pesti? Da sa nu intarziati… O sa fie ca la aia de la Poli cand merg cu totii pe strada si cu fumigene in maini. Faceti loc, venim!!

Lasă un răspuns