Maia Sandu: Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri

Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Limbii Române, că își dorește ca aceasta să devină un numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

„Bună ziua. Mulțumesc. Cu drag. Nu știu dacă aveți cuvinte preferate în limba română. Mie astea îmi plac. (…) De ziua Limbii Române ne doresc să cinstim și să cunoaștem limba, care este maternă pentru 4 din 5 cetățeni ai țării noastre”, a adăugat ea într-un mesaj video postat pe rețeaua de socailizare.

Maia Sandu susține că este necesară lansarea unui program național de studiere a Limbii Române.

CITEŞTE ŞI: Fritz a cerut control de la CJAS. Concediile medicale ale funcționarilor Primăriei Timișoara au crescut cu aproape 50% într-un an

„Limba Română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program național de studiere a Limbii Române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate, accesibile tuturor vârstelor, producții media în limba română, oferte educaționale predate în română, care corespund rigorilor vremii și pieței muncii. Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem atractivă și pentru cei care nu o cunosc”, a mai spus președintele Republicii Moldova, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *