Mai vin și vești bune după urgia care a măturat Timişul

Fenomenele meteorologice extreme care au avut loc în după-amiaza de duminică, atunci când județul Timiș a fost luat de vânt, au lăsat urme în comunitate. Cinci morți și 13 grav răniți! Vești bune răzbat însă dintre zidurile celei mai mari unități sanitare din vestul țării. Starea tuturor pacienților s-a îmbunătățit și chiar a avut loc, miercuri, prima externare. ”Medicii sunt optimiști și în ceea ce îi privește pe restul pacienților”, a declarat Andreea Borboros, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Teodora respiră singură

Dintre toți răniții care s-au prezentat duminică la Spitalul Județean Timișoara, cea mai gravă stare a prezentat-o o fată de doar 11 ani. Teodora a avut neșansa să fie lovită în cap de o creangă a unui plop uriaș care n-a putut face față vijeliei.

Copila tocmai ieșea din scara blocului unde locuia în zona Ion Ionescu de la Brad. Potrivit managerului Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, primii medici care au văzut-o pe Teodora au fost cei de la Clinicile Noi. Gravitatea situației a impus transferul la Spitalul Județean.

”Era în comă cu traumatism cranio-cerebral”, a precizat Olimpia Oprea. Ulterior, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe de la cea mai mare unitate sanitară din vestul țării au fost rezervați în ceea ce privește șansele micuței. Cu toate acestea, specialiștii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o salva. Eforturile lor au marcat primele reușite.

”A fost supusă unei intervenții chirurgicale. E o idee mai bine. A fost detubată și respiră spontan. Coma s-a superficializat. A venit în comă de gradul III și acum e gradul II. În continuare nu vorbește, nu se mișcă, dar copiii recuperează”, a declarat Ovidiu Bedreag, medic-șef al Clinicii ATI a Spitalului Județean Timișoara, compartiment în care se află internată micuța.

David, în stare stabilă

David, un băiat de zece ani, este o altă victimă cu vârstă fragedă, aflată pe patul de spital în Clinica ATI a Spitalului Județean. Acesta a fost lovit în ceafă de o țiglă. ”Și el a fost operat. A venit în comă de gradul II, dar acum respiră singur. Starea sa s-a ameliorat, a trecut în comă de gradul I. E în stare stabilă”, a precizat Ovidiu Bedreag.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns