Mai puțini procurori, mai puține dosare soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara

parchet 6

Aproximativ 10.500 de dosare penale au fost înregistrate, anul trecut, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, acestea adugându-se celor 22.222 rămase nesoluționate din 2019. Spre deosebire, însă, de anii anteriori, în 2020 zelul procurorilor nu a fost atât mare.

CITEȘTE ȘI: În Timişoara au fost deschise noi centre de vaccinare împotriva COVID-19. Locaţiile lor

Din totalul de 37.784 de cauze, au fost soluționate doar 8.392. În 2019, de exemplu, procurorii PJT au finalizat 11.133 de dosare. De asemenea, anul trecut au fost soluționate cu zece cauze (în care urmărirea penală a fost efectuată de procuror) mai puțin față de 2019. Pe de altă parte, încărcătura a fost peste media națională: 1.642,78 de dosare/procuror, media naţională fiind de 1.547,76. ”Schema de procurori, scriptic, pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, la finele anului 2020 a fost de 32 de posturi de procurori, din care 29 procurori cu funcţii de execuţie şi 3 posturi de procurori cu funcţii de conducere, însă din punct de vedere faptic, în cursul anului 2020 a existat o fluctuaţie de personal, astfel încât unitatea a funcționat cu o deficiență, ca pondere, de 9 procurori cu funcții de execuție”, potrivit precizărilor PJT.

Rechizitoriile întocmite, anul trecut, de procurori au vizat toate categoriile de infracțiuni ce intră în competență parchetelor de pe lângă judecătorii: la regimul rutier, tâlhării, ucideri din culpă, vătămări corporale din culpă, furt calificat, infracțiuni care aduc atingere integrității corporale sau sănătății (loviri sau alte violente, vătămare corporală, vătămare corporală gravă), înșelăciune,  delapidare, şantaj, contrabandă, infracțiuni de fals, etc. La instanța de judecată au fost trimise 873 de cauze, din care în 51 cauze s-au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției (față de 1.064 de cauze în 2019).

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara deservește aproximativ 330.000 de locuitori ai municipiului, aproximativ 20.000 de locuitori ai orașelor Jimbolia și Recaș, precum și populația celor 32 de comune arondate acestor unități administrativ-teritoriale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai puțini procurori, mai puține dosare soluționate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara

  1. Sarmanii procurori , cum sa munceasca mai mult daca au „salarii mici” , ies la pensie cind li se termina adolescenta, au pensii „mici”( dar speciale) si inca multe altele ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *