Mai puțin de 40% dintre elevii nevaccinați doresc să primească serul. De ce se tem

incepere scoala

Consiliul Național al Elevilor a realizat un sondaj în rândul elevilor cu vârstele 12-19 ani, iar din cei 2.459 care încă nu au fost vaccinați anti-Covid-19, mai puțin de 40% spun că ar dori să se vaccineze, 28% nu sunt deciși, iar 33% nu vor, conform HotNews.ro.

Din 3.334 de elevi respondenti, doar 24,7% afirmă că au primit imunizarea cu unul dintre serurile disponibile, în timp ce o majoritate de 75,3% nu a fost vaccinată împotriva COVID-19. Potrivit celor de la CNE, 52,5% dintre elevii care nu s-au vaccinat se tem, într-o oarecare măsură, de simptomele unei infecţii cu noul Coronavirus.

Unul dintre factorii descurajatori în privinţa vaccinării este acela al efectelor adverse, întrucât 67,1% dintre elevii chestionaţi sunt îngrijoraţi de vaccinul antiCOVID-19, în timp ce doar 32,9% dintre aceştia nu au vreo îngrijorare în acest sens.

Din totalul respondenților care nu s-au vaccinat, majoritatea acestora (52,5%) sunt de părere că, într-o oarecare măsură, COVID-19 îi poate pune în pericol pe ei și pe cei din jurul lor, 33,8% cred că acest virus reprezintă cu adevărat un pericol, în timp ce un procent de 13,7% nu consideră acest virus ca fiind periculos.

În ceea ce privește importanța imunizării, 12% din respondenții nevaccinați sunt de părere că imunizarea este foarte importantă, 33,5% consideră că este într-o oarecare măsură important să primească vaccinul, în timp ce un procent de 54,5% afirmă că imunizarea nu este importantă.

Întrebați dacă ar accepta vaccinul, un procent de 37,9% au declarat că sunt dispuși să se imunizeze, iar 33,3% nu ar fi de acord să primească vaccinul. Mai mult decât atât, din totalul respondenților, 28,8% afirmă că nu sunt siguri în ceea ce privește alegerea pe care ar face-o.

Din totalul elevilor care nu au fost imunizați până la data completării chestionarului, majoritatea acestora (67.1%) afirmă că au îngrijorări referitoare la serurile administrate, în timp ce restul respondenților (32.9%) nu sunt îngrijorați cu privire la vaccinurile anti-COVID-19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *