Mai mulţi oameni din Timişoara şi din judeţ au ajuns de urgenţă la medic

O boală extrem de contagioasă face ravagii printre copii, în şcoli şi grădiniţe

Schimbarea vremii a favorizat apariția primelor cazuri de viroze din acest sezon, iat mai mulţi timişeni au ajuns deja la medic. În plus, în această perioadă, se înregistrează fluctuații de la rece la cald sau invers și între diferitele perioade ale zilei.

Potrivit specialiștilor, în momentul în care organismul este forțat să treacă brusc de la o temperatură de peste 23 de grade Celsius la una mai mică de 14 grade Celsius, sistemul imunitar slăbește, iar corpul devine foarte sensibil în fața virozelor.

Cele mai expuse sunt categoriile vulnerabile ale populației, adică bolnavii cronici – cu precădere cei suferinzi de afecțiuni respiratorii, metabolice, cardiovasculare – copiii cu vârsta între șase luni și cinci ani, indivizii instituționalizați, femeile însărcinate, personalul medical și vârstnicii. Aceste persoane se contaminează mai ușor și pot suferi, ulterior, complicații severe, cu deteriorarea stării de sănătate, fiind destul de întâlnite situațiile în care se ajunge la insuficiență respiratorie.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, medicii recomandă o igienă cât mai strictă, spălarea repetată a mâinilor cu apă și săpun, folosirea batistelor de unică folosință în caz de strănut și tuse, evitarea contactului apropiat cu persoanele bolnave, dar și a spațiilor aglomerate.

În plus, este bine ca alimentația să fie bogată în fructe, legume și produse lactate, iar consumul de apă să fie corespunzător. De asemenea, îmbrăcămintea va fi adecvată sezonului rece. Nu se va neglija nici mișcarea în aer liber, care este extrem de benefică.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *