Mai multe state europene l-au recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei

Juan Guaido

Spania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Austria și Danemarca l-au recunoscut luni pe liderul opoziției venezuelene Juan Guaido în funcția de președinte interimar al Venezuelei, după ce Nicolas Maduro a respins ultimatumul privind organizarea unor alegeri anticipate, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

„Îl recunosc pe președintele Adunării Naţionale a Venezuelei, domnul Juan Guaido, în funcția de președinte interimar”, a declarat premeirul Spaniei, Pedro Sanchez, într-un interviu televizat, adăugând că Venezuela are nevoie de alegeri libere și corecte cât mai curând posibil.

Jeremy Hunt, ministrul britanic de externe, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că „Nicolas Maduro nu a cerut alegeri prezidențiale în conformitate cu ultimatumul de opt zile pe care i l-am oferit. Ca urmare, Marea Britanie, împreună cu aliații săi europeni, îl recunosc pe Juan Guaido ca președinte interimar până la organizarea unor noi alegeri”.

„Danemarca îl recunoaște pe președintele Adunării Naționale până la următoarele alegeri libere și democratice”, a afirmat ministrul danez de Externe, Anders Samuelsen, adăugând că „aplaudă declarațiile similare ale altor state membre UE”.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a informat de asemenea că îl recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei.

Șapte state din Uniunea Europeană i-au dat lui Maduro un ultimatum până duminică să ceară alegeri anticipate, avertizând că îl vor recunoaște pe Juan Guaido în funcția de președinte.

Franța, Germania, Spania și Marea Britanie și-au coordonat îndeaproape susținerea pentru Guaido. Niciuna dintre aceste țări nu este de acord cu o intervenție militară sugerată de președintele american Donald Trump.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *