Mai multe consultații și analize decontate de stat

Mai multe consultații și analize decontate de stat. Ce cuprinde noul pachet de bază pentru asistență medicală

Mai multe consultații și analize decontate de stat. Ce cuprinde noul pachet de bază pentru asistență medicală

Se extinde pachetul de consultații și analize decontate de stat. Medicul de familie va putea să imobilizeze o fractură și să facă spălături gastrice, conform stirileprotv.ro.

La stomatolog, o dată pe an, putem să cerem un detartraj cu ultrasunete gratuit, iar pacienții cu accident vascular cerebral și marii arși vor beneficia de logopedie, la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Trei zile magice de festival! Pe scenă urcă Ciprian Pop, Andreea Voica, Ducu Bertzi, Compact, Connect-R, Nicole Cherry și mulți alți artiști

Pachetul de bază pentru asistență medicală va fi suplimentat pe mai multe paliere. De exemplu, medicii de familie vor putea recolta probe biologice pentru efectuarea testului Babeș-Papanicolau pentru femeile simptomatice sau care planifică o sarcină, tratamente intravenoase cu injectomat, vor putea să imobilizeze fracturi, să trateze entorse și luxatii sau să facă spălături gastrice.

Cabinetele medicilor de familiie, spun autoritățile din sănătate, vor fi dotate prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru aceste proceduri.

Ce specialiști pot trimite pacienți la consiliere psihologică

Conform noilor prevederi, medicii din ambulatoriul de specialitate vor putea ajuta bolnavii cu hemofilie, talasemie, HIV/SIDA, dermatită atopică ori hemipareze. Tot aici, chirurgii sau obstetricienii vor putea face puncție biopsie mamară ghidată ecografic.

Se extinde și lista specialiștilor care vor putea trimite pacienții către consiliere psihologică. Și aici vorbim în special despre copii.

Specialiștii din reumatologie, genetică medicală, cardiologie pediatrică și radioterapie sunt specialități nou introduse care pot dantrimiteri către terapie psihologică.

O ședință va avea 50 de minute, iar suma decontată de stat va fi de 135 de lei.

Mai mulți bani de la stat pentru tratamente stomatologice

Vor fi îmbunătățiri și când vine vorba de tratamentele stomatologice. Statul mărește plafonul la 9.000 de lei pe lună pentru cei din rural și la 6.000 de lei pe lună pentru urban.

Timp de 3 ore pe zi, stomatologii care au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor avea obligația să vadă persoane asigurate. În plus, o dată pe an putem face detartaj cu ultrasunete și periaj profesional.

De asemenea, pacienții cu AVC și marii arși vor beneficia de logopedie la domiciliu. Toate aceste modificări vor intra în vigoare pe 1 iulie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *