Mai multe centre de transfuzie sanguină, inclusiv cel din Timișoara, sunt deschise duminică în regim de urgență, pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Încă un rănit în explozia de la Crevedia a murit

Mai multe centre de transfuzie sanguină, inclusiv cel din Timișoara, sunt deschise duminică în regim de urgență, pentru victimele exploziilor de la Crevedia. În urma incidentului sunt 58 de victime (dintre care 43 de angajați MAI).

Donatorii sunt așteptați de urgență la mai multe centre de transfuzie sanguină din întreaga țară.

Acestea sunt funcționează după programe diferite: Bacău 8:30-13:00, București 7:30 – 13:30, Timișoara 7:30 – 13:30, Reșița 8:00 – 15:00, Buzău 7:30 – 14:00, Pitești 8:00 – 13:00, Brașov 7:30 – 13:00, Teleorman 7:30 – 13:30, Dâmbovița 7:00 – 13:30, Olt 8:30 – 12:00, Hunedoara 8:00 – 12:00, Brăila 8:00 – 12:00, Iași 7:30 – 13:00, Mureș 8:30 – ultimul donator, Cluj 9:00 – 13:30 și Sibiu 9:00 – 13:00.

 

Vă reamintim că mai multe explozii violente, urmate de un incendii, au avut loc, sâmbătă seara, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1 A. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat sâmbătă seara că în spitalele din București sunt internate 46 de victime ale exploziilor din Crevedia.

Informarea a fost făcută imediat după miezul nopții.

„În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Cei mai mulți pacienți sunt la Spitalul Floreasca. Opt pacienți sunt intubați.

„13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații”, a precizat MS.

Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pe parcursul nopții patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pe parcursul nopții patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Este vorba despre persoane rănite în urma exploziei de la Crevedia.

Declarațiile au fost făcute la ieșirea din sediul MAI acolo unde premierul a participat la o ședință a celulei de criză.

„A fost activat sistemul european de protecție civilă… mai mult ca sigur, în noaptea asta patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia… vă ținem la curent, totul va fi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul a mai spus că decizia privind alte transferuri în străinătate vor fi luate ulterior, în funcție de evoluția stării de sănătate a celor răniți. „Trebuie să fie stabilizați ca să fie transferați”, a precizat Ciolacu.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, situația victimelor este următoare: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubați), Universitar – 4 pacienți, Spitalul de Arși – 4 pacienți (un intubat), Spitalul Floreasca – 27 de pacienți (4 intubați), potrivit Ministerului Sănătății.

(sursa: Mediafa

Foto: DCNews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai multe centre de transfuzie sanguină, inclusiv cel din Timișoara, sunt deschise duminică în regim de urgență, pentru victimele exploziilor de la Crevedia

  1. Bravo! După asta, zeci de mii de timișoreni ar trebui să ceară relocarea urgentă a Linde Gas. Plus a Continental. Bombe cu gaz lângă cauciucuri, pe Imbroane. Zeci de cisterne prin oraș, ba cu oxigen, ba cu hidrogen etc. Oraș plin de accidente. Provocate de drogați, bețivani, motocicliști etc. Băi, afară cu Linde și Continental!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *