Mai multe cazuri de coronavirus, depistate într-o comună de lângă Timișoara

Pe lângă localitățile în care carantina este declarată conform normativelor legale, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, îmbolnăviri apar și în alte comune, fără ca acest lucru să devină public.

CITEȘTE ȘI: Dosarul „10 august”, redeschis de DIICOT. Șefii Jandarmeriei vor fi din nou cercetați

Pentru că anchetele epidemiologice nu duc la concluzia că aceste cazuri au legătură între ele sau pun în pericol zona în cauză, ele nu sunt declarate focare. Pericolul rămâne însă, mai ales că mulți locuitori nici măcar nu au de unde să afle că în rândul vecinilor sau al celor cu care au intrat întâmplător în contact se află oameni infectați cu COVID-19.

În comuna Giroc sunt 13 cazuri confirmate. Poate părea puțin raportat la numărul de locuitori dar, cum paza bună trece primejdia rea, respectarea distanței sociale și purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate sau în spațiile publice închise poate să facă diferența între sănătate și îmbolnăvire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Mai multe cazuri de coronavirus, depistate într-o comună de lângă Timișoara

 1. Am avut 1300 de bolnavi confirmati in 158 de zile. Asta inseamna 8 bolnavi pe zi.
  Pentru acesti 8 oameni au stat in casa 1 .000.000 de oameni in casa? Nu vi se pare ridicola cacealmaua asta?

 2. Faceti o greseala de logica. Nu am stat in casa pentru ca am avut 1300 de bolnavi, ci am avut 1300 de bolnavi pentru ca am stat in casa. In plus calculul mediei e irelevant. Decizia de a sta in casa nu a fost luata pe baza numarului mediu de cazuri pe zi, ci pe baza numarului concret de cazuri pe zi, si a cresterii acestuia.

  E foarte usor sa produci niste statistici care sa redea o anumita imagine, desi realitatea e alta. Va recomand un video care exemplifica niste astfel de greseli (mai mult sau mai putin intentionate). Sper sa va ajute sa priviti mai critic statisticile.
  https://www.youtube.com/watch?v=bVG2OQp6jEQ

 3. Imi pare rau dar sunteti niste tampiti analfabeti care dau sfaturi medicilor. Mergeti si va internati la psihiatie ca nu sunteti intregi la minte. Pentru uni ca voi nu mai putem sa iesim in lume, fiindca asa va invatat PSD-ul.

  1. profesor, cred ca m-ati inteles gresit. Nu ii dadeam. dreptate doamnei, ci ii explicam unde greseste in rationament si de ce „statistica” dansei e gresita si scoate in evidenta ce crede dansa, nicidecum realitateaz carr dupa cum a zis si Sofer_TM este complet alta.

 4. Problema e ca acum avem 50 zilnic; cacealma sau ne-cacealma, in zilele alea am evitat raspandirea necontrolata; acuma cu toti „haiducii liberi” ai lui Peste, uite ca nu mergem in directia buna.
  Poti sa imparti 1300 la cat vrei tu – problema e acuma si in viitor, nu in ultimele 6 luni.

Lasă un răspuns