Maeva Gilles, debut la şase ani într-o etapă de viteză în coastă

Maeva Gilles

Maeva Gilles este o tânără care la doar şase ani a schimbat rochiţele pe combinezoanele de karting, jucăriile ei preferate fiind sculele din maşina de asistenţă.

Tatăl ei, pilotul Romain Gilles, căpitanul echipei GP24 Timiş Rally Team, a reuşit să-i insufle tinerei sportive pasiunea pentru motorsport, aceasta având astfel parte de cele mai bune sfaturi chiar în parcul de service la diversele etape la care participă.

Weekend-ul trecut a fost pentru Maeva unul extrem de frumos, micuţa domnişoară demonstrând că pentru a-ţi îndeplini pasiunea ai nevoie de curaj.

Cel mai important concurs automobilistic din cadrul Campionatului Judeţean de Automobilism Timiş s-a desfăşurat pe legendara proba Surduc.

Spre surprinderea tuturor, micuţa franţuzoaică Maeva Gilles, în vârstă de doar şase ani, a reuşit să parcurgă traseul de viteză în coastă în kart, devenind astfel cea mai tânără domnişoară participantă la o etapă montană din România.

„Mă bucur că am participat la această etapă, pentru mine înseamnă foarte mult. Traseul a fost unul destul de greu şi, de aceea, am ales să nu merg tare, întrucât kartul cu care am participat nu a fost al meu şi nu eram obişnuită cu el”, a declarat tânăra sportivă.

Având în familie un model demn de urmat, Maeva beneficiază de cele mai bune sfaturi de la piloţi de renume în motorsportul românesc, precum Constantin Răducioiu, membru al GP24 Timiş Rally Team, care se află şi în echipa de asistenţă a micuţei sportive, şi Alexandru Krepelka, care îi este aproape ajutând-o cu logistica.

De asemenea, i-au fost alături şi doi parteneri din mediul privat.

La sfârşitul etapei, ea a fost premiată de primarul comunei Fârdea şi de reprezentanţii Comisiei de Karting Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns