MAE, atenționare de călătorie în Franța. Zboruri anulate până marţi

Sute de zboruri anulate din cauza unei greve pe aeroporturile italiene

MAE, atenționare de călătorie în Franța. Zboruri anulate până marţi

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenționare de călătorie pentru Franța.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a solicitat anularea a 30% dintre zborurile de pe aeroportul Paris-Orly şi 20% dintre zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence, începând din seara zilei de duminică, 19 martie, şi până marţi, 21 martie, ora 06:00, scrie antena3.ro.

Potrivit unui comunicat al MAE, compania Air France anunţă că operaţiunea poate fi prelungită până în data de 23 martie pe unele aeroporturi din Republica Franceză, în contextul grevei controlorilor aerieni.
Astfel, nu sunt excluse întârzieri şi anulări de ultimă oră ale zborurilor.

CITEȘTE ȘI: Incendiu în Timiș, 6 hectare de teren cuprinse de flăcări. Cauza probabilă: foc deschis în spații deschise (foto)

Air France prevede să asigure pentru aceste zile 95% din programul de zbor, din care zborurile pe distanţe lungi şi zborurile spre şi dinspre aeroportul Paris – Charles de Gaulle. Pasagerii Air France vor fi anunţaţi de eventuale perturbări ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *