Macheta Digitală a Municipiului Timișoara. La licitație s-a înscris o singură firmă

Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR

Macheta Digitală a Municipiului Timișoara. La licitație s-a înscris o singură firmă

O nouă etapă din cadrul licitației pentru elaborarea documentației pentru macheta digitală (Digital Twin City) s-a încheiat. O firmă s-au înscris și urmează evaluarea ofertei sale.

Macheta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș. Primăria Municipiului Timișoara își asumă astfel rolul de stakeholder principal în transpunerea evenimentelor din oraș într-un mediu virtual, dezvoltând o machetă digitală a Timișoarei.

Serviciile achiziționate sunt pentru realizarea temei de proiectare.

Datele vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate CLT (de ex. STPT, Aquatim, RETIM), din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile, cât timp vor respecta normele de calitate și standardele agreate.

„Portalul de date deschise (open data) al Primăriei Municipiului Timișoara, unde colectăm și găzduim baze de date, este un element din replica finală și o portavoce a datelor menite să fie deschise către publicul larg”, transmit reprezentanții primăriei.

Astăzi, de asemenea, a fost finalizată interfața care combină seturile de date donate de la uRADMonitor și ETA2U pentru monitorizarea calității aerului în Municipiul Timișoara.

Datele sunt disponibile pe https://data.primariatm.ro/.

Macheta Digitală, o părticică mică din procesul de sistematizare și interoperabilizare a datelor orașului

Aceasta este o părticică mică din procesul de sistematizare și interoperabilizare a datelor orașului și reprezintă o parte din datele care vor avea caracter deschis. Firma câștigătoare va realiza un recensământ al datelor digitalizate și care necesită digitalizare în Timișoara, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe.

CITEȘTE ȘI: 19 ianuarie: Fără apă caldă și căldură, în centrul Timișoarei

Principalele categorii vizate sunt după funcționalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) și după acces (date deschise, închise sau care pot fi achiziționate contra unei taxe).

Macheta Digitală, unul din cele două angajamente ale Municipiului Timișoara în programul „100 Intelligent Cities Challenge”

Acest proiect este unul din cele două angajamente ale Municipiului Timișoara în programul „100 Intelligent Cities Challenge”. Pentru implementarea soluțiilor din tema de proiectare, Primăria Municipiului Timișoara va aplica pentru finanțare europeană. Valoarea estimată a achiziției este de 110.000 lei (TVA inclus) și are un termen de implementare de 6 luni de la semnarea ordinului de începere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Macheta Digitală a Municipiului Timișoara. La licitație s-a înscris o singură firmă

  1.  Doamne Poli dar pui niste intrebari ca de copil dement!Tu nu citesti articolul?La licitație s-a înscris o singură firmă din Bucuresti nu iti dai seama ca USR ul sta rau cu finantele decand tot scad in sondaje.Asa ca MAESTRUL DONIMIC ajuta bugetul USR ului pe bani Timisoarei Macheta va fi o premieră pentru România si aceiasi firma se va ocupa de ghidul cum sa lasi un municipiu din Romania fara apa calda si caldura,cum lasi orasul fara iluminat public,cum transformi orasul intro halda de gunoi,cum transformi parcurile orasului cum era pe timpuri orasul florilor in niste gaoaze de buruieni,cum faci ca turci livreaza mai repede garnituri noi de tramvaie decat”SPECIALISTI”din primarie le pun in circulatie.Dar bani pe tot felul de tampeni au.
     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *