Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi.

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea a peste 146.000 de elevi.

Astfel, luni este programată proba la Limba și literatura română, marți proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului și specializării, iar joi proba la Limba și literatura maternă.

CITEȘTE ȘI: Amenzi de 125.000 de lei aplicate, în Timişoara, de polițiștii locali în cazul a două șantiere

Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *