Lumini pe cer deasupra României, oamenii speriați nu știau ce văd: „Nici un zgomot nu se aude!” . Video

lumini

Mai multe lumini au fost văzute pe cer, deasupra României, iar oamenii speriați nu știau ce văd: „Nici un zgomot nu se aude!”. Există însă o explicație pentru imaginile spectaculoase observate din mai multe zone ale țării.

Sute de români au postat de sâmbătă seara încoace imagini surprinse pe cer cu șiruri de lumini pentru care majoritatea nu aveau explicații. Unii au crezut că e vorba despre OZN-uri, alții nu înțelegeau ce se întâmplă: „Nici un zgomot nu se aude, exact ca la OZN-uri”, ne-a scris un bărbat, atașând un filmuleț, conform observator.tv

Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic din București, a explicat pentru Mediafax ce reprezintă şirul lung de luminiţe văzute pe cerul Capitalei, sâmbătă seara. Potrivit acestuia, nu este vorba de o ploaie de stele neobişnuită sau vreun fenomen astronomic foarte rar, ci sunt sateliţi lansaţi de Space X, compania lui Elon Musk.

„Să ştiţi că pe cer, printre stele, se mişcă foarte mulţi sateliţi. De obicei sateliţii artificiali nu sunt foarte strălucitori, ei nu se văd decât câteva minute şi cam atât. În ultimele luni compania Space x a lansat sateliţi foarte mulţi fac lansări cu câte 60, zeci de sateliţi deodată, care un timp merg aşa, unul lângă altul. Sunt unul lângă altul, se rotesc în jurul pământului, şi timp de câteva zeci de zile se văd ca un şirag aşa, ca un şir de sateliţi strălucitori dar doar uneori.

Sateliții Starlink, lansați de SpaceX, compania deținută de Elon Musk, pentru a forma o rețea uriașă de internet, sunt vizibili, pe cerul României, în anumite intervale. Trenul de sateliţi Starlink a putut fi observat şi din Cluj-Napoca în seara zilei de 24 Aprilie 2020.Musk a anunțat că va lansa mii de sateliți pentru a crea un serviciu comercial de conectivitate la internet prin intermediul unor sateliți amplasați într-o orbită joasă în jurul planetei. Astfel, până în prezent, compania SpaceX a reușit să lanseze deja 422 de sateliți care orbitează în jurul Pământului, iar o parte dintre aceștia pot fi vizibili, în serile senine, chiar și din România. În seara zilei de 24 aprilie, în intervalul 21.29 – 21.31, sateliții Starlink au putut fi observați pe cerul României. Şi la Cluj-Napoca au putut fi văzuţi şi fotografiaţi în acest interval.Motivul pentru care Starlink are nevoie de sute sau mii de sateliți este faptul că rețeaua va fi pe o orbită joasă, spre diferență de sateliții de internet din prezent, care sunt la o altitudine mult mai mare.

Publicată de Turcan Alexandru Sabin pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Lumini pe cer deasupra României, oamenii speriați nu știau ce văd: „Nici un zgomot nu se aude!” . Video

  1. Cam de cand a inceput isteria COVID in jurul orelor 20.30-22.30 se vad aproape zilnic si deasupra Beregsaul Mare Timis …are cumva legatura cu transmisia de date 5G si indirect cu COVID oare

    1. Exact, 5G în prima faza, 6G ulterior și spionaj militar.
      De ce clovnul usa l-a sunat pe Klaus? Pentru o gargară cu dezinfectant? Nu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *