Lumina Sfântă a ajuns la Timișoara. Credincioșii au început, deja, să vină în fața Catedralei Mitropolitane

Lumina Sfântă a ajuns, în urmă cu puţin timp, şi la Timişoara, ea urmând a fi împărţită, la miezul nopții, credincioșilor.

Deja, oamenii au început să vină în fața Catedralei Mitropolitane. Sunt prezente, în zonă, și forțele de ordine, pentru a preveni posibila aglomerație și nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Patriarhul Ierusalimului a împărțit-o cu credincioșii. Potrivit credinței ortodoxe, aprinderea luminii sfinte este un miracol divin, care se întâmplă în fiecare an în sâmbăta Paștilor.

De la Ierusalim, flacăra va pleca cu avionul către țările cu comunități creștin-ortodoxe. Fiecare patriarhie națională se va ocupa apoi cu distribuirea mai departe către biserici, pentru ca la miezul nopții să fie împărțită credincioșilor.

Lumina Sfântă ar urma să ajungă diseară pe Aeroportul Otopeni, între orele 18:00 și 20:00.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi distribuită pe aeroport delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns