Lugojul intră în carantină din 21 noiembrie! Situaţia la Sânnicolau Mare şi Ciacova

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1.000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creștere, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o nouă analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu măsura carantinării zonale.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală/ ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, vineri, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de 21 noiembrie.

CITEŞTE ŞI: Medicul timişorean Maria Cerbu, despre tratamentul de 5 zile care ajută la eliminarea coronavirusului

Hotărârea a fost transmisă de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

Având în vedere că sâmbătă (21.11), la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de vineri, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1.000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1.000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Lugojul intră în carantină din 21 noiembrie! Situaţia la Sânnicolau Mare şi Ciacova

  1. Of! Sus inima, români! Și megeți la vot cu mintea limpede. Voi vota două partide mai noi, care sunt devotate României și care au șanse de a intra în parlament. Găștile sorosisto-băsisto-useristo-plusisto-iohanniste ce devastează Țara de mai mult de un an încoace (au făcut-o, și în ceilalți 15 ani, din care în cei mai mulți au fost la butoane partidele pretins de dreapta: PDL, PMP), România a fost împinsă pe buza prăpastiei. Băsescu 1 alias Petrov a nimicit partidele istorice, așadar oamenii cu minte funcțională – votând inteligent – se vor feri să intre în conivență cu antiromânii.

      1. Strict și tehnic privitor la întrebare ”Cum o să votezi două partide?” și fără nici un comentariu la restul: se poate, dacă votezi lista unui partid la Senat și a altuia la Camera Deputaților.

Lasă un răspuns