Ludovic Orban a demisionat din funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, motivând că cele 15 zile din regulamentul Parlamentului în care trebuia să se acorde un vot de învestitură au expirat.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că va anunța numele noului premier după consultările cu partidele parlamentare, programate pentru miercuri.

”Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru premier (n.r. – dacă Orban va fi numit premier și după alegerile parlamentare). Sunt șanse să avem un nume înainte de motivarea CCR, ele nu sunt legate. Regula e ca președintele să desemneze o persoană pe care o consideră capabilă să adune o majoritate. Eu nu fac consultări pro-formă, ci ca să aflu opiniile partidelor politice, eu voi trage o concluzie”, a conchis preşedintele României.

2 Comments
anonim 26/02/2020
Daca presedintele KW Johannis ar cugeta inteligent,l-ar desemna in postul de prim-ministru pe primarul Oradei, Ilie Bolojan ! Reusita garantata, cvorum si sustinere cel putin 4ani ! Sa speram ca habarnistul Orban si ceata lui ,in virtutea inertiei sa nu voteze contra!
pion 25/02/2020
Ce stireee...!" Nucleara"! Sa speram ca nu va fi numit papitoiul R.Bogdan.