Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern că propunerile României pentru comisarul european sunt Adina Vălean și Siegfried Mureșan

Președintele Comisiei Europene va decide miercuri cine va fi comisarul desemnat al României, alegând între Adina Vălean și Siegfried Mureșan, ambele nume aflându-se pe lista scurtă ca propuneri neoficiale pe masa Ursulei von der Leyen. Surse din grupul PPE de la Parlamentul European au declarat pentru Digi24.ro că în cursul zilei de miercuri va avea loc o convorbire telefonică între Ursula von der Leyen și premierul Ludovic Orban pe acest subiect.

CITEȘTE ȘI: Tineri reținuți pentru trafic de droguri, în Timișoara, după descinderi ale poliției

Pentru a nu se mai repeta episoadele rușinoase ale refuzării propunerilor venite din partea României, și din cauza politicii de egalitate de gen pe care o promovează Ursula von der Leyen, Ludovic Orban și Klaus Iohannis doresc să se asigure de data aceasta că la Bruxelles va fi trimis oficial un nume care deja se bucură de susținerea președintelui Comisiei Europene.

Oficialii de la București dau și asigurări că va fi o procedură transparentă și că, înainte de a fi audiat în comisiile PE, candidatul romîn va fi prezent pentru audieri în Parlamentul României.

Citește mai mult AICI

1 Comments
ioan 07/11/2019
Azi-maine,Adina Valean,are vechime mai mare in Parlamentul european dacat Romania in Comunitatea Europeana....Citind CV.ul,nu am gasit ceva s-a o califice in Domeniul Transporturi(comisar european),in afara de mersul pe jos.E buna,Sau mai degraba e "recunostinta" lui baron Klaus,pentrusprijin acordat de Crin ",in drumul spre Cotroceni ."