Lucrurile au scăpat de sub control într-o comună din Timiș: primarul și-a înscenat un accident, iar rudele sale au hăituit o echipă a Curții de Conturi

Mediul rural timișean, mai deschis pentru investițiile în servicii sociale

Lucrurile au scăpat de sub control într-o comună din Timiș: primarul și-a înscenat un accident, iar rudele sale au hăituit o echipă a Curții de Conturi

În urmă cu un an și jumătate, în 23 noiembrie 2021, de pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Bethausen, sătenii aflau că edilul-șef al localității, Ioan Lihoni, a ajuns la spital în urma unui accident provocat premeditat de un adversar politic al acestuia.

Iată textul postat pe rețeaua de socializare: “Dragi concetățeni!! Vă informăm că ieri în data de 22.11.2021 în jurul orelor 14, a avut loc un incident grav, care nu s-a mai întâmplat în comuna noastră. Mașina primăriei a fost lovită în mers de un cetățean al comunei cu alte orientări politice, care de o lună încoace îl hărțuiește, filmează și urmărește non-stop, trimițându-i și mesaje de amenințare.

În urma impactului d-l primar Lihoni Ioan a suferit mai multe leziuni și contuzii la coloană necesitând transportul la spital cu ambulanța. Menționăm că starea de sănătate a lui este stabilă și i se fac investigații în continuare. Autorul a părăsit locul accidentului fiind adus înapoi de către echipajele de poliție.

Menționăm că acesta a avut un comportament agresiv și este o persoană cu condamnări în trecut, deosebit de periculoasă. Cazul este cercetat de organele competente. Cu respect Primăria Bethausen!”.

primaria bethausen fb

Minciuna are picioare scurte

Din păcate pentru primarul Ioan Lihoni (fost pesedist, actual liberal), adevărul a ieșit rapid la suprafață, imaginile furnizate de camera de bord a mașinii “agresorului” fiind extrem de clare.

Din ele a reieșit că Ioan Lihoni a fost cel care a provocat impactul dintre cele două autoturisme, frânând brusc și nejustificat în fața mașinii conduse de Nicolae Benzar, iar poveștile referitoare la “leziunile” și “contuziile la coloană” suferite de primarul din Bethausen au fost demontate rapid de aceeași filmare, care îl prezintă pe acesta în picioare imediat după incident, stând la discuții și fără să acuze nici o problemă medicală.

Momentul în care primarul Ioan Lihoni a frânat brusc a fost surprins de camera de bord
Momentul în care primarul Ioan Lihoni a frânat brusc a fost surprins de camera de bord
“Victima” accidentului din 22 noiembrie 2021 stătea la discuții fără să acuze nici un fel de problemă medicală
“Victima” accidentului din 22 noiembrie 2021 stătea la discuții fără să acuze vreo problemă medicală

 

Pentru a fi sigur că versiunea “victimei” nu va fi combătută măcar pe pagina de Facebook a primăriei, autorul postării a limitat accesul la comentarii al internauților, fiind permise doar urările de sănătate adresate lui Ioan Lihoni și altele de acest tip.

Cel mai sărac primar din țară

Aflat la al patrulea mandat de primar, primul fiind câștigat în 2008, Ioan Lihoni pozează în cel mai sărac edil-șef din județul Timiș și, posibil, din întreaga țară.

În cea mai recentă declarație de avere, depusă în 20 mai 2022, primarul comunei Bethausen a completat doar rubrica venitului anual încasat din salariu pe anul precedent, 83.040 lei. În rest, zero peste tot: sărmanul domn Lihoni nu are nici o locuință, nici un teren, nici o mașină și nici un depozit bancar, practic e sărac lipit pământului.

 

poza declaratie avere

Primărie luată pe persoană fizică?!

S-ar părea, însă, că nici această versiune a primarului Ioan Lihoni nu este cea reală, iar verificările instituțiilor abilitate ar putea stabili adevărul.

Doar că pe drumul spre aflarea adevărului apar obstacole serioase la Bethausen, acolo unde în jurul domnului Lihoni se strâng la nevoie membrii întregului clan: frați, nepoți, nepoate, etc…

ioan lihoni

Conform localnicului Nicolae Benzar, rudele lui Ioan Lihoni sunt omniprezente în primărie, fiind filmate atât la masă în… biroul primarului, cât și la ședințele consiliului local, unde își îndeplinesc rolul de a-i bruia și intimida pe cetățenii care îndrăznesc să își exprime punctele de vedere.

bethausen primarul la masa

La Bethausen, ca-n Vestul Sălbatic

Recent, apropiații primarului Ioan Lihoni au trecut la nivelul următor, ajungând să îi hăituiască pe auditorii Curții de Conturi a României sosiți în control la Bethausen!

Episodul cu pricina s-a petrecut în urmă cu aproape trei săptămâni, în 21 martie, când o echipă a Camerei de Conturi Timiș, aflată în misiune de audit financiar la Primăria Comunei Bethausen, a fost urmărită și blocată în trafic de rudele edilului-șef.

Echipa formată din doi auditori, un bărbat și o femeie, se deplasase în satul Leucușești, care aparține de comuna Bethausen, unde a fotografiat câteva imobile despre care există suspiciuni cu privire la legalitatea edificării lor.

În timp ce inspectorii Curții de Conturi făceau fotografii, un autoturism marca Volkswagen de culoare verde cu numărul de înmatriculare TM 70 LIH, apărut din zona respectivelor construcții, care se îndrepta inițial spre Bethausen, a pornit în marșarier, cu viteză mare, spre cei doi auditori!

Având prezență de spirit, inspectorii Curții de Conturi au urcat rapid în mașina lor și au reușit să ocolească VW-ul, care încercase să-i blocheze, oprind pe mijlocul drumului!

Scenariul de film cu mafioți a continuat, echipa de audit fiind urmărită de acea mașină pe tot drumul spre Bethausen.

Ajunși în comună, auditorii au parcat lângă o mașină de poliție, însă, spre ghinionul lor, nu se afla nici un om al legii înăuntrul acesteia.

Ca atare, Volkswagenul verde a blocat imediat mașina echipei de la Curtea de Conturi, după care din autoturismul respectiv au coborât două persoane, un bărbat și o femeie, sursele noastre informându-ne că șoferul care a efectuat urmărirea este Dan Lihoni, fratele primarului comunei Bethausen.

Cele două persoane au început să îi ia la întrebări pe auditorii care au rămas în autoturismul lor, dorind să afle cine sunt și ce căutau în Leucușești, și ordonându-le să iasă din mașină (?!)…

La fața locului a apărut rapid o altă mașină, din care a coborât un individ mai tânăr, conform surselor noastre, un nepot al primarului din Bethausen, Sami Lihoni, care s-a alăturat celorlalți doi agresori în tentativa de a-i determina pe auditorii Camerei de Conturi Timiș să iasă din mașină.

Asta chiar dacă auditorii le-au arătat legitimațiile de serviciu prin geamul mașinii și le-au explicat că se află în misiune de control. În jurul celor trei autoturisme s-au strâns mai mulți săteni și, în cele din urmă, și-au făcut apariția și cei doi polițiști care își parcaseră mașina în zonă.

În momentul acela, auditorii au prins curaj și au ieșit din mașină, însă, chiar și așa, în prezența echipajului de poliție, cei trei apropiați ai primarului Ioan Lihoni și-au permis să îi amenințe pe inspectorii Curții de Conturi, avertizându-i că le cunosc identitatea și adresele la care domiciliază și că le vor incendia locuințele (?!).

Mai mult, trioul cel violent a solicitat polițiștilor să confiște telefoanele mobile ale auditorilor și să șteargă pozele și filmările realizate de către aceștia!

Evident, dorința celor trei nu s-a îndeplinit, astfel că, după ce toți cei implicați – agresori și victime – au fost legitimați de către polițiști, auditorii și-au putut continua drumul spre destinația lor.

Incredibilul episod a avut și o urmare judiciară: cei doi inspectori ai Camerei de Conturi Timiș au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget, în care se solicită procurorilor efectuarea de cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ultraj (art. 257 Cod penal), amenințare (art. 206 Cp) și tulburare a ordinii și liniștii publice (art. 371 Cp).

Se anunță vremuri interesante la Bethausen…

CITEȘTE ȘI: Campanie de mesaje false în numele ANAF


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Lucrurile au scăpat de sub control într-o comună din Timiș: primarul și-a înscenat un accident, iar rudele sale au hăituit o echipă a Curții de Conturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *