Lucia Hossu Longin, realizatoarea serialului Memorialul Durerii: „Klaus Iohannis tace, are înţelegeri secrete cu Lazăr”

memorialul durerii

Realizatoarea serialului „Memorialul Durerii” Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că președintele României ar trebui să-l revoce pe procurorul general Augustin Lazăr, precizând că Klaus Iohannis tace în scandalul legat de disidentul Iulius Filip pentru că „are înțelegeri secrete” cu Lazăr.

Lucia Hossu Longin a declarat, sâmbătă, că președintele României ar trebui să ia o decizie în ceea ce-l privește pe procurorul general Augustin Lazăr și că acestă tăcere nu-l „onorează”.

„După părerea mea, ar fi trebuit să adopte oricare dintre deciziile care i se dau la îndemână, să-l revoce, să-i ceară demisia, să-l îndemne la un gest de onoare, propria demisie. Oricum, această tăcere nu e deloc potrivită pentru ceea ce trăim astăzi. Ceea ce face astăzi, tăcerea asta prelungită și inexplicabilă nu-l onorează ca președinte. Nu înțeleg de ce, sunt documente, nu vorbim (…) ci documentele vorbesc.

Ce altfel de probe mai sunt necesare? Documentele vorbesc, iar el le-a recunoscut, domnul procuror a recunoscut că a condus comisia aceea, că nu a dat liberare la termen, era un lucru foarte grav, să nu eliberezi un om când avea dreptul la liberare.

Pentru că argumente nu avea, în pușcărie toți trebuiau să se conformeze. Deci, nu putea să facă protest, nu putea să trimită Europei Libere, nu putea să trimită Solidarității, deci toți se conformau. Sigur că Iulius Filip era mai vocal, vorbea cu colegii lui, dar pentru asta nu putea să nu-i admită liberarea”, a afirmat Lucia Hossu Longin.

Realizatorea TV a mai precizat că președintele României „tace” în ceea ce-l privește pe Augustin Lazăr pentru că ar avea „înțelegeri secrete” cu procurorul general.

„Domnul Iohannis tace pentru că are înțelegeri secrete cu domnul procuror. Știți foarte bine ce s-a dezvăluit, el i-a acoperit dosarele, se simte obligat de o moralitate pe care numai dânsul o poate înțelege și explica.

Moralitatea nu este în funcție de interesele sale personale și aici este în joc situația unui om aflat într-o poziție cheie în societatea românească. În orice țară din estul european, că s-au mai făcut asemenea descoperiri, oameni aflați pe funcții cheie au fost devoalați cu un trecut întunecat, cu un trecut marcat de astfel de fapte deplorabile u fost imediat înlăturați, au fost destituiți. Nu se admite să stăm atât să discutăm, să rostim aceleași probe.

Câtă reflexie îi trebuie președintelui nostru? Eu personal l-am rugat și îl rog să decidă cât mai repede, spre binele domniei sale”, a declarat Lucia Hossu Longin, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Lucia Hossu Longin, realizatoarea serialului Memorialul Durerii: „Klaus Iohannis tace, are înţelegeri secrete cu Lazăr”

 1. De ce tace Societatea Timisoara?
  Se răsucește in mormânt George Șerban.
  Revoltator pentru timișorenii care in decembrie 1989 au ieșit in strada si au murit sub gloanțe.
  Sa-l ai ca reper de moralitate pe unul care a fost unealta regimului comunist si care a chinuit oponenții regimului comunist.

 2. Adevaratul scop al actualei Soc Timisoara NU mai este ce a fost pe timpul lui Serban.
  Mihalcea a reusit sa duca acolo unde ,, progresistii“ vor.
  De la prima lui iesire in Franta ptr echipamente ptr Radiu Godot; cu toate increngaturile ciudate de contacte si ,, sponsorizari“ pana la ai pune sediul in brate lui Makovei /M10 ( M6 e la englezi) sant ,, simple coincidente“ :)….
  Mai , sapati si o sa fiti oripilati de ,,patriotismul“ presedintelui Mihalcea.

 3. Asociația fostilor deținuți politici,
  Asociația luptătorilor in revoluția din decembrie si a urmașilor acestora,
  Alte asociații care au tot clamat disidenta anticomunista
  Sunteti impostorii perfecți.
  Abia acum il putem intelege pe Paul Goma si mai mult înțelegem de ce a devenit persona non grata in rândul “elitelor” patronate de Tismăneanu & co.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *