Lovitură pentru proprietarii de maşini vechi, administrată pe final de an

Lovitură pentru proprietarii de mașini vechi! O nouă lege care îi va afecta pe toți a apărut în Monitorul Oficial, efectele acesteia intrând în vigoare în luna mai a anului 2018.

La fiecare inspecție tehnică periodică (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare în funcție de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a apărut recent în Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile, după care urmează o nouă verificare.

De asemenea, respectivul act normativ prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, menționează avocatnet.ro.

Noile reguli pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse în Legea nr. 260/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

Documentul a apărut deja în Monitorul Oficial şi prevederile intră în vigoare la 20 mai 2018, potrivit bugetul.ro.

Imagine de arhivă

2 Comments
ghiocel trandafir poanta 01/01/2018
niste cretini analfabeti in parlamentul romaniei. masura asta este la fel cu ce a vrut sa legifereze un idiot parlamentar precum soferii peste 70 de ani sa faca anual examenul medical. traiasca spaga.vai de mama lor si de cei care care iau votat.
ionut 28/12/2017
Doar asa isi pot asigura pierderea alegerilor viitoare,coroborat cu alte masuri luate in pripa si negandite...Adica asa zisele rable second hand,aduse in Romania,erau ok si li se facea ITP o data la doi ani in tarile de unde au fost aduse,dar cum au intrat in Romania necesita ITP o data pe an...de ce?Singura explicatie e lipsa de bani pentru guvern...asa ar trebui ca zilnic sa se faca itp-ul...ieri am dat intr-o groapa,azi ar fi necesar un itp sa vedem ce s-a intamplat la masina....daca masina care a dat in groapa are 11 ani,nu mai necesita itp dupa ce a dat in groapa?De ce?