Lovitură pentru patronii magazinelor alimentare de cartier din Timişoara! Sunt forţaţi să devină mai… Profi

Aproape jumătate dintre români vor cheltui de sărbători mai puţin faţă de anul trecut. Unii și-au făcut credit pentru masa de Crăciun

Lovitură pentru patronii magazinelor alimentare de cartier din Timişoara: un lanţ comercial deschide unitate după unitate, făcându-le micilor patroni o concurenţă cu care greu pot ţine pasul.

În ultima vreme, timişorenii au remarcat o expansiune nemaiîntâlnită a magazinelor „Profi”, care apar pe bandă rulantă, în orice loc al oraşului. Aproape că nu mai există stradă care să nu aibă o asemenea unitate de vânzare, iar în unele zone, magazinele „Profi” sunt la distanţă de doar câteva zeci de metri unul de altul.

Practic, sunt locuri în care dacă te uitţi în faţă vezi un magazin „Profi”, te întorci şi dai de altul, la fel la stânga şi la dreapta, ca într-un vis bizar şi greu de explicat. Chiar aşa de exasperaţi să fie timişorenii după astfel de magazine, încât să-şi dorească un Profi la fiecare bloc?

Produsele nu sunt foarte variate, nici preţurile nu ne dau pe spate, nu există nici şocul specific intrării pe piaţă a unui brand nou, aşa că mirarea multora este perfect explicabilă.

Şi totuşi, primele efecte se văd.  Multe buticuri de cartier şi-au închis obloanele, tocmai din cauza acestei concurenţe teribile. Alţii, care mai supravieţuiesc, fac eforturi disperate pentru a rămâne pe piaţă, asta însemnând reduceri de preţuri, marfă mai de calitate şi chiar orar prelungit. Totul, pentru un comerţ profesionist! o concurenţă cu care greu pot ţine pasul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Lovitură pentru patronii magazinelor alimentare de cartier din Timişoara! Sunt forţaţi să devină mai… Profi

  1. Se pare ca sunt peste 80 de magazine denumite” PROFI” . Denumirea poate provine de la cuvintele in limba romana „profesionisti’,”profit”,sau „profitori”. Desigur par a fi un pas inainte,fata de „burticurile”de cartier. Am rezerve privind calitatea produselor oferite in reteaua „Profi „,corectitudinea operatiunilor comerciale desfasurate,prestatia si profesionalismul personalului. Speram ca evolutia intimp sa fie pozitiva,desi am rezerve.privind controlul exigent,cand nr.lor depasesc putintele.

  2. La aceste magazine „lucreaza” de obicei tineri elevi sau pensionari sub supavegherea unor „veterani” de o calitate cel putin dubioasa.

  3. Când te apuci de o așa afacere (extindere), trebuie să ai o logistică ,,beton” !!! Cel mai deranjant lucru ( printre multe, altele), este lipsa personalului CALIFICAT !!!!!! Copiii, ăștia, habar’ n-au de ce sunt acolo …

  4. Toate,aceste,companii vestice ( inclusiv cea din articol ) cu magazine alimentare de toate mărimile au angajatii în proporție de 95 la sută departe , mult prea departe de ce ar trebui sa fie intr o asemena postura , iar la ,, profi ,, , este foarte posibil sa fie în partea de jos a scalei , nu au nicio treaba nu cu comerțul, cu servirea clienților, ci sînt diametral opuși fata de ce ar trebui sa fie un asemenea ,, angajat ,, , si marea lor majoritatea nu au nicio treaba cu ce ar trebui sa fie cineva la locul de munca , indiferent de specificul acestuia , si aceasta ca urmare a politicii salariale duse de toate aceste companii de vreo 25 de ani de cînd au venit în România , iar magazinele autohtone , trecînd peste aspectele legate de personal , în multe lucrînd chiar proprietarii , suferă de exact aceeași boala ca si aproape toți investitorii români , lipsa de capital pentru dotare si pentru stocul de marfa , nu se ,, califica ,, la credite , sînt la mina ,, controalelor ,, diferitelor entități ale statului , citesti cu stupoare ca ,, au dat ,, amenda 20 000 de lei la un magazin sătesc , care poate nici stoc de marfa nu are nici pe jumatate , si se mai așteaptă să si plateasca , si etc etc am devenit sclavii , clientii captivi ai acestor rețele, sînt zone unde si daca vrei sa cumperi un suc , nu mai găsești nici un chioșc , nici vreun magazin de cartier , si esti obligat sa stai la coada , chiar si cîte 10 minute la aceste , poate chiar mai mult , ,, marcheturi ,, , eu sînt curios , si in vest au personal de aceeași factură ca la noi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *