Lovitură pentru contrabandişti! Peste jumătate de milion de țigări, confiscate de poliţişti

Peste 500.000 de țigarete au fost confiscate, în zona de vest a României, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din oraşul Chişineu Criş . Trei bărbați, membri ei unei rupări infracționale, au fost reținuți pentru contrabandă, potrivit aradon.ro.

În perioada martie – noiembrie, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au documentat activitatea infracțională a unei grupări compusă din trei bărbați, doi ucraineni și un român, specilizată în trafic de țigarete de contrabandă. Astfel, în 25 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reușit prinderea în flagrant a trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani, care transportau ilegal țigarete.

Astfel, împreună cu polițiștii orașului Chișineu Criș au solicitat oprirea în trafic, pe DN79, pe raza orașului Chișineu Criș, a unui autoturism de teren și a unui microbuz care circula în spatele celui dintâi. Întrucât conducătorul microbusului, un cetățean ucrainean în vârstă de 26 de ani, a ignorat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea pe DN79, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului.

„După parcurgerea unei distanțe de aproximativ 3 kilometri, în apropierea localității Adea, pe fondul vitezei excesive, tânărul șofer a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara părții carosabile. Deși a încercat să se sustragă răspunderii penale, abandonându-și autovehiculul și fugind pe câmp, tânărul șofer a fost prins și imobilizat de polițiști.

Efectuând perchezițiile celor două autovehicule oprite în trafic, în interiorul acestora au fost depistați și ridicați 16 saci, conținând 159.360 fire țigarete netimbrate, precum și sumele de 2.975 euro și 6.950 lei. Atât autovehiculele utilizate pentru transportul țigaretelor cât și sumele depistate în acestea cu ocazia perchezițiilor, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, au declarat reprezentanții IPJ Arad.

În continuarea cercetărilor, la data de 26 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat pe raza municipiului Arad, o percheziție domiciliară, într-un garaj, utilizat de membrii grupării în vederea depozitării țigaretelor. Aici au fost depistate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: 341.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Cei trei bărbați au fost reținuți, pe numele celor în cauză fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Activitatea a beneficiat de sprjinul de specialitate al B.O.S. Timișoara, aradon.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns