Lovitură de teatru la Spitalul Județean: doctorul Mihai Ionac nu mai este șef la Chirurgie Vasculară!

Lovitură de teatru la Spitalul Județean Timișoara: doctorul Mihai Ionac nu mai este șef la Chirurgie Vasculară!

La un an (fără patru zile) de la dimineața în care doctorul Mihai Ionac anunța, cu evidentă satisfacție, pe WhatsApp, înlocuirea managerului Marius Craina cu tânărul Raul Pătrașcu, domnul Ionac se vede debarcat de la șefia Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT).

Absolut surprinzător, ținând cont de afilierea liberală a medicului Ionac, acesta a fost destituit luni, de Raul Pătrașcu, din funcția de șef interimar al Chirurgiei Vasculare, în care fusese instalat, în decembrie 2019, de același manager care acum l-a demis.

Este a treia retrogradare pe linie administrativă suferită în ultima jumătate de an de Mihai Ionac, după îndepărtarea sa din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SCJUT, precum și din cea de membru al aceluiași for. Singura deosebire este aceea că, la nivelul CA al SCJUT, decizia a fost luată de reprezentanții Ministerului Sănătății, în timp ce numirile/destituirile de șefi interimari de secții sunt apanajul managerului spitalului.

Începând de marți, 24 noiembrie, noul șef interimar al Clinicii de Chirurgie Vasculară a SCJUT este medicul primar Andreea Rață, în același timp asistent universitar la disciplina de Microchirurgie, Chirurgie Vasculară și Metodologia Cercetării Științifice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”.

Pentru a afla detalii cu privire la rocada de la Chirurgie Vasculară, l-am contactat luni (n.r. – astăzi) pe managerul SCJUT, Raul Pătrașcu. Redăm în continuare dialogul purtat cu domnul Pătrașcu:

– Îmi puteți spune cum de ați luat hotărârea de a-l înlocui pe medicul Mihai Ionac cu doctorița Andreea Rață la șefia Clinicii de Chirurgie Vasculară?

– N-aș vrea să dau motivele acestei decizii. Eu am atributele de a lua această hotărâre.

– Este clar că dumneavoastră sunteți cel îndrituit să luați asemenea decizii, doar că este surprinzător faptul că tot dumneavoastră l-ați numit șef de secție interimar pe domnul doctor Ionac…

– Am avut timp în aceste luni să-i evaluez activitatea… Nu activitatea de medic, este un medic extraordinar domnul profesor, ci activitatea pe linie administrativă. Părerea mea acum este că doamna doctor Andreea Rață este mai potrivită pentru acest rol.

– Are vreo legătură această decizie pe care ați luat-o astăzi (n.r. – luni) cu faptul că, în acest moment, la Clinica de Chirurgie Vasculară, există un focar de Covid?

– Nu există acum la Clinica de Chirurgie Vasculară un focar de Covid, a fost în trecut…

– Păi acum sunt trei medici rezidenți care stau acasă, că s-au testat și au Covid…

– A, da, da… Nu aș vrea să comentez pe această temă… Pot doar să spun că a mai fost în trecut un focar la Clinica de Chirurgie Vasculară. Și, cum vă spuneam, deciziile nu le iau de unul singur, mă consult și cu colegii din Comitetul Director și au în vedere performanța administrativă, nu cea medicală, iar doamna doctor Andreea Rață a demonstrat în ultimele luni în mod repetat că este foarte pricepută pe acest palier și de aceea am ales să iau această decizie.

– Bun, am înțeles, dar revin la întrebare: în acest moment există sau nu un focar de Covid în Clinica de Chirurgie Vasculară?

– Nu-i putem spune focar, de aceea el nu este declarat de DSP, pentru că acei domni rezidenți n-au fost în același timp la spital, deci cazurile n-au legătură între ele. I-am depistat așa cum facem, de obicei, la testările masive. Până recent nu le-am dat secțiilor un calendar, dar ei știau că le vine rândul în fiecare săptămână, pentru că le spuneam. Și îmi convenea să nu am un calendar, ca să nu spună că nu sunt pregătiți sau cumva să ascundă… Tot timpul facem testări, nu doar pe secțiile care sunt puse acum pe calendar, ci facem și prin sondaj în celelalte secții sau când se întorc medicii din concediu, ori când ar trebui să intre pe tură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Lovitură de teatru la Spitalul Județean: doctorul Mihai Ionac nu mai este șef la Chirurgie Vasculară!

  1. Ionac acelasi individ care trimitea bolnavii sa cumpere medicamente si articole tehnico-medicale exclusiv de la farmacia de vis-a-vis de Posta Mare unde coincidenta patroana era matusica, toate acestea in completarea spagilor fara numar. Spitalul judetean in care alt borfas detinea buticurile de la intrare platind o chirie lunara de … 6 lei/metru patrat in timp ce alte firme plateau 300 lei/mp/luna. Romania lucrului „bine facut”

  2. Na și ăsta, s-a trezit dimineața și avea puțin timp liber și a zis “ia să îl reevaluez eu pe Ionac…”
    Sau așa a zis partidul?
    Am mari îndoieli că l-a lovit conștiința lucrului bine făcut.

  3. Înainte de medic acest domn este un om,un om cu suflet…are o experienta profesionala care nu poate fi contestată!!! Acest medic a facut multe pt sistemul medical,ca nu vor altii sa accepte si sa recunoasca este problema lor!!!!Tara asta are nevoie de asemenea medici dar noi ce facem,aruncam cu pietre in el??? Ne cam meritam soarta!!! Felicitari dnului profesor pt empatia care o arată pt pacienți,pt profesionalism si pt ca inainte de de toate este OM!!!

  4. A lucrat pacaliciul de patrascu pe linie de partid , dacă așa a vrut iman , așa a făcut , Ionac Out ! Și asta a fost polita plătită și sa se dea bine cu Craina , care le stătea pe cap . Pam pam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *