Lovitură de teatru într-o comună de lângă Timișoara!

Lovitură de teatru într-o comună de lângă Timișoara!

Lovitură de teatru în scandalul consilierilor locali de la Săcălaz! Cu o lună în urmă, primarul Nicu Viorel (foto) a forțat și a reușit excluderea din consiliul local a nu mai puțin șapte aleși care nu erau de acord cu proiectele sale.

Înlăturarea s-a făcut chiar în pofida opoziției formulate de Prefectura Timiș, care a contestat excluderea celor șapte.

Pe scurt, primarul a motivat că respectivii consilieri au lipsit de la cinci ședințe de plen, convocate, însă, ”de îndată”, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea ședințelor de la Săcălaz. Tocmai urgența acestor convocări a fost contestată, iar instanța a dat acum verdictul.

Astfel, doi dintre consilierii excluși, Cătălin Sfarghiu și Sabin Ceontea, au câștigat procesul și vor reveni în funcții, sentința Tribunalului Timiș fiind definitivă și irevocabilă. Totodată, aceștia trebuie să primească câte 2.550 lei cheltuieli de judecată.

CITEȘTE ȘI: Afară-i relaxare, la noi, separare

Zilele următoare se judecă și procesele celorlalți cinci consilieri excluși și este de așteptat că și aceștia să aibă câștig de cauză, având în vedere precedentul creat. Interesant este că excluderea celor șapte consilieri fusese avizată de legalitate de secretarul general al comunei Săcălaz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *