30 de localităţi din 14 judeţe, lovite de furtuni și ploi. Este afectat și vestul țării

Ultima oră! O nouă avertizare de ploi abundente, vijelii și grindină

30 de localităţi din 14 judeţe, lovite de furtuni și ploi.

Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pentru gestionarea situațiilor generate de vremea nefavorabilă prognozată de vineri, la nivel național peste 5.000 de pompieri au fost la datorie.

Manifestarea fenomenelor meteorologice a produs efecte în 30 localități din 14 județe ale țării, respectiv Alba, Argeș, Bihor, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Vrancea și Vaslui.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu demisionează de la șefia PNL. Ce spune despre „compromisul” cu PSD

Pompierii au degajat 22 de copaci și 14 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 7 autoturisme, 7 case, 2 anexe gospodărești și 1 adăpost pentru creșterea animalelor, și au scos apa dintr-un subsol.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun și alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.

„Pentru prevenirea situațiilor de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile, recomandăm populației curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu le traversați și nu vă apropiați de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, rămâneti în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *