Locurile mirifice din estul judeţului Timiş vor fi mai uşor de vizitat

Luncanii de Jos

Localităţile Luncanii de Jos (comuna Tomeşti) şi Zolt (comuna Fârdea) vor fi unite peste munţi de un drum care face parte dintr-un proiect mai amplu al edililor din Tomeşti, de construire a unor drumuri agricole şi turistice la poalele munţilor Poiana Ruscă.

Acesta va fi realizat pe Valea Lupului, va avea o lungime de 3,5 kilometri şi va uşura accesul localnicilor către terenurile agricole.

Alături de drumul către Zolt, tot din Luncanii de Jos va fi asfaltat un altul, de 5.5 kilometri, înspre inima munţilor, între vârfurile Padeş şi Rusca, cele mai înalte din Poiana Ruscă.

”Proiectul a fost depus încă din 2011, însă abia acum s-a găsit finanţare pentru el. L-am câştigat alături de alte 144 de primării din ţară. Le va fi util locuitorilor care au terenuri agricole în zonele respective, dar şi lucrătorilor forestieri. În plus, unul dintre drumuri, cel care pleacă din Luncani către vârful munţilor, ar putea fi de ajutor şi edililor judeţeni, pentru că ar putea redeschide traseul rutier cu judeţul Caraş-Severin, prin Tău Ursului către Ruschiţa. După ce terminăm noi cu modernizarea lui, ar mai rămâne doar vreo zece kilometri de reabilitat. Caraşul ar mai avea de făcut vreo şapte kilometri şi s-ar deschide o rută foarte utilă peste munţi”, a spus pentru redesteptarea.ro Costel Medelean, primarul Tomeştiului.

În data de 12 ianuarie, Primăria Comunei Tomeşti a avut loc licitaţia pe SEAP şi dacă toate procedurile vor decurge fără probleme, investiţia ar putea demara în primăvara acestui an, când vremea va permite. Proiectul are valoarea de un milion de euro, fiind finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *