Locuri de joacă periculoase pentru copii. Controale și amenzi în Timiș

Locuri de joacă periculoase pentru copii. Controale și amenzi în Timiș

Locuri de joacă periculoase pentru copii. Controale și amenzi în Timiș

Începând cu această lună, Protecția Consumatorilor – Comisariatul Județean Timiș a inițiat o tematică locală de control privind respectarea prevederilor legale în locurile de joacă pentru copii.

CITEȘTE ȘI: ROBOR la 6 luni, la cel mai mare nivel din ultimii 9 ani

„Au fost verificate 6 locuri de joacă din parcuri, toate aflate administrarea Primăriei Timișoara s-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsă.

S-au identificat locuri de joacă neîmprejmuite în Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor.

În Parcul Carmen Silva pe panoul de informare nu era menționată numărul autorizației.

Au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 10.000 lei și un avertisment.

De asemenea,  au fost verificate un număr de trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj, respectiv Parcul Copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu.

Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturi din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru.

Stâlpi metalici de susținere fără elemente de protecție la partea superioară, cu vopseaua exfoliata, suprafețe ruginite.

Scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginite ramase libere urmare a desprinderii unor componente.

Zona de alunecare a toboganului, cu bucăți de material rupte sau găurite, desprinsă din șuruburi la partea superioară. Leagăne și balansoare cu sistem de susținere înclinat, cu șezut lipsă.

Nu au fost identificate panouri informative și de avertizare atât la nivelul echipamentelor de joacă cât și a spațiului de joacă.

Una dintre locațiile verificate nu era delimitată de zonă pietonală, nefiind împrejmuită decât pe o singură latură. Au fost indisponibilitate un număr de 12 echipamente de joacă.

Au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale, în   valoare totală de 13000 lei. Au fost dispuse masuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă verificate până la intrarea în legalitate.

Acțiunile de control vor continua în tot județul pană la sfârșitul lunii aprilie”, a precizat  directorul adjunct al instituției Mihai Alin Gubandru.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *