Locuitorii dintr-o comună din Timiș, devastată de inundații istorice, au parte de imagini care le amintesc de ce e mai rău

Pericolul de inundații nu a trecut! Cod portocaliu și cod galben de inundații pe râuri din Timiș și Caraș-Severin

Inundațiile care au devastat Banatul în 2005 au încercat greu localitatea Foieni. Mulți oameni de acolo și-au pierdut agoniseala de o viață, iar casele s-au prăbușit sub asaltul apelor. După acel episod, localnicii au sperat că nu vor mai avea niciodată ocazia să vadă cum apele se apropie de comuna lor. Acum însă, au parte de o priveliște îngrijorătoare.

CITEȘTE ȘI: Controale amănunţite la frontieră, după ce 17 români din Germania au fugit din carantină

Autoritățile dau însă asigurări că nu se va repeta necazul de atunci, când inundații considerate istorice au făcut prăpăd.

„Având în vedere creșterea nivelului râului Timiș, prefectul Liliana Oneț, alături de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al Județului Timiș, Lucian-Vasile Mihoc, și reprezentați Administrației Bazinale de Apă Banat s-au deplasat, în acestă dimineață (duminică. n.r.), în zona Cruceri, Grăniceri, Foeni.

Atât pompierii militari, cât și specialiștii Administrației Bazinale de Apă Banat sunt pregătiți de intervenții.

La ora actuală, la Stația Hidrologică Granăceri nivelul apei a ajuns la faza a treia și este în creștere ușoară. În prezent nu este niciun pericol major de inundații, însă, în continuare, județul Timiș se află sub incidența codurilor de avertizare meteorologice și hidrologice”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Locuitorii dintr-o comună din Timiș, devastată de inundații istorice, au parte de imagini care le amintesc de ce e mai rău

  1. Daca a venit prefectul si restul de oficialitati inclusiv ababul inseamna ca este in regula , apele se retrag si vine soarele poate era bine sa vina aceste personaje cu ceva timp inainte sa ia masuri de intarire si consolidare a digurilor etc acum este putin tardiv.

Lasă un răspuns