Administraţia locală din Nădrag are planuri îndrăzneţe pentru acest an. Pe lângă lucrările de infrastructură, prioritară este și atragerea de noi investitori, pentru crearea mai multor locuri de muncă.
După ce anul trecut, peste râul Nădrăgel s-a construit un pod care ușurează accesul într-o zonă în care se află mai multe gospodării și s-a continuat cu modernizarea drumurilor, acum edilii comunei doresc să demareze un proiect mai vechi, care vizează realizarea unui bloc cu 30 de locuinţe sociale, dar și să întocmească documentaţia pentru construirea unei piste de biciclete între Crivina şi Nădrag, pe terasamentul fostei mocăniţe.
Un alt proiect vizează finalizarea lucrărilor de modernizare a căminului cultural din Crivina.
De asemenea, vor fi terminate alte două investiții finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ce au în vedere reabilitarea şi modernizarea liceului din comună şi a grădiniţei, dar şi sediul Primăriei.
Tot în 2019, vor fi pietruiţi și doi kilometri de drum agricol, la Crivina, şi vor fi asfaltate două străzi.
Pe lângă acestea, reprezentanții administrației locale intenționează să deruleze noi proiecte, pentru dezvoltarea turismului în frumoasa localitate de sub Vârful Padeș, cel mai înalt din Munții Poiana Ruscă, cu o altitudine de 1382 metri.
La fel ca în ultimii ani, vor fi sprijiniți și investitorii, cu scopul de se crea noi locuri de muncă.
“În ultimii doi ani, pe raza comunei noastre, au fost create peste 100 de locuri de muncă. În această scurtă perioadă de timp, nu mai puţin de patru firme şi-au deschis puncte de lucru, ajutând astfel la creşterea mediului economic din zonă, dar şi la ocuparea forţei de muncă de către locuitorii comunei. Reamintim tuturor agenţilor economici că se bucură de tot sprijinul nostru, pentru a-şi dezvolta afacerile”, a declarat primarul Liviu Muntean.
Cele mai multe locuri de muncă, 38, au fost create și ocupate în totalitate la o firmă care produce încălţăminte. La o alta de confecţii metalice sunt aproximativ 30 de angajaţi, în timp ce la magazinul Profi lucrează 9 persoane.
De asemenea, alţi 5 oameni au fost angajaţi de Consiliul Judeţean Timiş, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecția Copilului Timiş, care a preluat creşa din comună.