Locuințe, morminte și diverse obiecte, descoperite pe șantierul viitoarei centuri de sud a Timișoarei

centura de sud 1 1

Nu demult au început lucrările la centura de sud  a Timișoarei, în zona în care șoseaua Șagului se desparte de cea care duce la Foieni, în vecinătatea fostului deponeu de gunoi al Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Casele de vacanţă, preferate de mulţi români în locul staţiunilor

Aproape imediat după începerea lucrărilor au început să iasă la iveală vestigii din Epoca Bronzului, ce romană și evul mediu timpuriu.

centura de sud arheologi 2

Arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia au început săpături preventive și au descoperit locuințe, grupuri mortuare, gropi menajere și cuptoare, componente ale unor așezări din 3 epoci diferite: epoca bronzului târziu (sec. 12-11 îH), epoca romană sec. 4-5 dH) și epoca medievală timpurie (sec 11-13 dH).

centura de sud arherologi 3

Dacă ați surprins evenimente care pot fi subiectul unei știri, ne puteți trimite informații și imagini pe adresa [email protected] sau pe pagina noastră de Facebook. Vă mulțumim. 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Locuințe, morminte și diverse obiecte, descoperite pe șantierul viitoarei centuri de sud a Timișoarei

  1. Pina acum nu s-a stiut? Cind e o lucrare demarata, hop top si arheologii cu mistriile incep sa scormoneasca in pamint. As fi curios si rezultatul, obiectele gasite, valoarea acestora, si sa se ataseze rezultatul la dosar, sa se poata vedea de catre toata lumea de ce si pentru ce au intirziat lucrarile, daca a meritat sau nu oprirea acelei lucrari. E o moda mai noua, prin care se blocheaza pina si constructia de autostrazi. Pacat ca nimeni nu da socoteala.

Lasă un răspuns