Localităţile Otelec, Biled, Moșnița Nouă, Moşniţa Veche și Urseni, în carantină!

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Localităţile Otelec, Biled și Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni ( aparținând Unității Administrativ-Teritoriale Moșnița Nouă) au intrat miercuri, în carantină. Măsura a fost luată la o zi după prelungirea restricțiilor în Șandra ș Dumbrăvița și instituirea carantinei la Dudeștii Vechi. În aceste localități, oamenii au nevoie de declarație pentru a circula pe stradă și atunci când intenționează să părăsească localitatea.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul unităților administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

CITEŞTE ŞI: Explozie de noi cazuri de Covid, în Timiș: Timişoara-228, Moşniţa Nouă-25, Giroc-19, Dumbrăviţa-17, Sânmihaiu Român-12. Lista cu toate localităţile

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităților Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

CITEŞTE ŞI: NOU! Publică un anunţ pe renasterea.ro, cu doar 3 lei/zi!

Hotărârile vor fi transmise de urgență Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro”, a transmis, miercuri, Instituția Prefectului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Localităţile Otelec, Biled, Moșnița Nouă, Moşniţa Veche și Urseni, în carantină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *