Liviu Dragnea, la ultimul termen în dosarul angajărilor fictive. Soarta lui depinde de CCR

dragnea 9

Liderul PSD ar putea primi luni decizia finală în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

În acest dosar Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

La precedentul termen al procesului, în aprilie, avocaţii lui Dragnea au obţinut amânarea dosarului până când Curtea Constituţională va lua o decizie cu privire la presupusul conflict de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie.

Sesizarea în acest sens la CCR a fost depusă de Florin Iordache iar Curtea Constituţională ar trebui să anunţe decizia tot luni, 20 mai, după ce în aprilie a amânat-o.

Procesul liderului PSD se judecă contra-timp, deoarece de la 1 iunie, una dintre judecătoare, Luciana Mera. și-a anunțat intenția de a părăsi magistratura, depunând o cerere de pensionare. În cazul în care nu se va ajunge la o decizie până la acest termen, judecătoarea va fi înlocuită de un magistrat supleant iar Instanţa Supremă va relua practic cazul.

DNA a ridicat excepţii de neconstituţionalitate în dosar

La termenul din aprilie, procurorul de şedinţă a ridicat două excepţii de neconstituţionalitate în legătură cu prevederile art. 29 din Legea 78/2000 şi art. 174 din Codul penal.

Acum, judecătorii ar urma să înceapă prin a discuta dacă trebuie să sesizeze CCR şi în legătură cu aceste excepţii.

Liviu Dragnea a dat o declaraţie în faţa instanţei, în care şi-a susţinut nevinovăţia. “Sunt total nevinovat şi vreau să vă asigur, indiferent de ce veţi decide, că nu am ştiut despre cele două că nu merg la serviciu şi părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic şi că timpul va confirma acest aspect”, a spus Dragnea.

Dragnea, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Pedeapsa a rezultat după ce a fost anulată suspendarea pedepsei din Dosarul Referendumul.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman.

DNA susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmau că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *