Liviu Dragnea îl atacă pe Eduard Hellvig, după ce conducerea SRI a anunţat că nu e implicată în jocuri de putere: A cedat statului paralel

dragnea hellvig

Serviciul Român de Informaţii a dat luni asigurări că nu e implicat în niciun fel de jocuri de putere, de „menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”.

Poziţia a fost asumată de întregul Consiliu Director al SRI din care fac parte atât directorul, cât şi adjuncţii săi, şi vine ca răspuns la declaraţiile lui Liviu Dragnea de vineri, după şedinţa CEX în care a primit susţinerea partidului ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive. La câteva ore distanţă, Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful SRI Eduard Hellvig că a cedat statului paralel, scrie mediafax.ro.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat luni pe şeful SRI, Eduard Hellvig, spunând că nu mai are susţinerea sa deoarece a cedat statului paralel.

„E bine să nu mai fie implicat în nimic altceva (n.r: SRI), în afară de atribuţiile legale şi constituţionale. Vin informaţii despre implicarea efectivă în alte atribuţii decât ale lor”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu îl mai susţine pe şeful SRI, Dragnea a răspuns: „a cedat si el statului paralel”.

Declaraţiile vin în contextul în care SRI, prin Colegiul Director, ceea ce înseamnă atât şeful SRI, cât şi adjuncţii săi, a transmis luni că instituţia nu este implicată în jocuri de putere.

„Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”, transmite Colegiul Director al Serviciului Român de Informaţii, potrivit mediafax.ro.

Consiliul Director al SRI este compus din directorul Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig, prim-adjunctul Răzvan Ionescu şi adjuncţii acestuia, respectiv Cristian Bizadea, Adrian Ciocîrlan, George Viorel-Voinescu, precum şi din şefi ai unor unităţi centrale şi teritoriale. Preşedintele Consiliului Director este directorul SRI, potrivit site-ului instituţiei.

Precizările vin în contextul în care, în ultima perioadă, au existat mai multe referiri la activitatea SRI. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că rămâne la conducerea partidului şi a majorităţii parlamentare, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonţu, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi nici alţii.

Declaraţiile au fost făcute la finalul şedinţei Comitetului Executiv, în care PSD şi-a arătat susţinerea pentru Liviu Dragnea, ca urmare a condamnării la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în primă instanţă, în dosarul angajărilor fictive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Liviu Dragnea îl atacă pe Eduard Hellvig, după ce conducerea SRI a anunţat că nu e implicată în jocuri de putere: A cedat statului paralel

  1. Daca prin „statul paralel” intelegem majoritatea oamenilor cu bun simt atunci Dragnea are dreptate. In fiecare zi membri importanti ai PSD aluneca spre statul paralel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *