Lista actualizată a ţărilor care au impus restricţii de călătorie românilor. Ce ţări ne cer un test negativ la COVID-19 şi care ne interzic cu totul intrarea

Copil răpit de tată din Italia, găsit de poliţiştii de frontieră din vestul țării

Numeroase state europene restricţionează într-un fel sau altul circulaţia românilor pe teritoriul acestora, în contextul pandemiei: multe dintre acestea impun izolarea pe o perioadă de timp de la intrarea în ţară, altele cer teste negative de COVID-19 pentru cei care vin din anumite zone ale ţării şi altele interzic cu totul intrarea.

CITEȘTE ȘI: Șofer din Timiș, strivit în cabina micului său camion, în Ungaria, scos mort dintre fiare

Mai multe ţări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricţii pe teritoriul acestora, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Afacerilor Externe:

Polonia   Din data de 2 septembrie, Polonia a introdus România pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, astfel că zborurile au fost suspendate până la data de 15 septembrie, când situaţia epidemiologică va fi reevaluată. Zborurile tip charter planificate anterior intrării în vigoare a noilor măsuri vor fi permise în continuare.    onform informaţiilor comunicate de către autorităţile poloneze, vor mai fi permise şi zborurile organizate la cererea sau cu acordul Guvernului polonez, zborurile umanitare, medicale şi cele de căutare şi salvare, zborurile militare poloneze şi străine.

Belgia

Începând cu data de 26 august, autorităţile belgiene au inclus întreg teritoriul României în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Belgia din România trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu coronavirus. Testul se efectuaează după sosirea în Belgia, la un laborator acreditat.   Călătorii sunt rugaţi să urmeze instrucţiunile autorităţilor belgiene referitoare la testare şi autoizolare primite prin e-mail/sms, în urma completării formularului de călătorie. Excepţie fac persoanele care nu călătoresc pe cale aeriană sau navală şi care stau mai puţin de 48 de ore în Belgia sau care au stat mai puţin de 48 de ore în afara Belgiei, înainte de a se întoarce.

Germania

Din data de 20 august, Germania a introdus pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat judeţul Vâlcea, iar judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost retrase din această categorie.

Astfel, la momentul redactării acestui material, alături de municipiul Bucureşti, alte 15 judeţe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.   Persoanele care vin din aceste judeţe trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Germania sau, alternativ, să se supună testării, gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul acestei ţări.   În cazul neprezentării testului de coronavirus, autorităţile germane pot refuza intrarea sau pot dispune măsura autoizolării la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc. Măsura autoizolării la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii în Germania. În schimb, dacă testul este efectuat chiar la momentul sosirii în Germania, autoizolarea se face până la primirea rezultatului testului.

Citeste continurarea aici: adev.ro/qg4jdh


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Lista actualizată a ţărilor care au impus restricţii de călătorie românilor. Ce ţări ne cer un test negativ la COVID-19 şi care ne interzic cu totul intrarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *