Lipsa drumurilor alungă investitorii mari dintr-o comună timișeană

fermieri Checea

În localitatea Checea, de la frontiera cu Serbia, se poate ajunge cu mașina doar dintr-o singură direcție, respectiv din DN59 A.

Bifurcația care duce aici se află între Cărpiniș și Jimbolia.

„Din cauza acestui singur drum de acces, a declarat primarul Daniel-Florin Florea, suntem ocoliți de investitorii mari din agricultură, care și-ar fi dorit să vină cu utilaje de mare capacitate și nu pot în condițiile date.

De aceea, ne-am dori o ieșire și spre Cenei.” Între cele două localități există în prezent doar un drum de pământ în lungime de șapte kilometri.

Edilul din Checea spune că s-a întâlnit cu cel din Cenei, acesta din urmă fiind de acord ca drumul respectiv să fie modernizat, cu condiția ca administrația pe care o reprezintă să nu aibă implicație financiară în acest demers.

În ce-i privește pe checeni, primăria va face un prim pas în această idee, respectiv va pietrui porțiunea care aparține de ea, respectiv până la limita dintre cele două unități teritoriale.

Florea declară că va încerca toate variantele posibile pentru modernizarea acestui drum, inclusiv promovarea lui ca drum județean, urmând să întreprindă demersuri în acest sens.

Legat de această preocupare și tot pentru atragerea de investitori în agricultură, dar și pentru protejarea carosabilului asfaltat, edilul își propune să realizeze o cale de ocolire a localității destinată utilajelor agricole, în lungime de 1,2 kilometri, deocamdată pietruită.

Ambele proiecte, dacă s-ar materializa, se consideră că vor contribui la scoaterea din izolare a comunei, inclusiv din punct de vedere economic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *