Liceenii de la „Lenau” se întorc în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr

lenau 1

Începând de luni, 11 ianuarie, elevii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” se vor muta în vechiul sediu, care a fost renovat. „Opt ferestre mai sunt de montat, dar nu au fost puse, nu pentru că nu ar fi fost timp, ci pentru că firma care le furnizează, una din Botoșani, și-a încheiat activitatea în 20 decembrie. Din 11 ianuarie, când va începe școala, elevii de la Lenau vor reveni la clasele lor”, a promis, edilul-şef al Timișoarei, Nicolae Robu.

Lucrările de reabilitare efectuate la liceul din zona Cetate au început în primăvara anului 2013. Primăria a avut de implementat două proiecte: unul cu bani de la Banca de Dezvoltare a Germaniei, iar altul cu fonduri de la Uniunea Europeană. Proiectul prevedea reabilitarea acoperișului, refacerea fațadei exterioare și a curții interioare și schimbarea tâmplăriei. Firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, așa că procedura a fost reluată, iar lucrările au fost oprite.

Cel de-al doilea proiect a fost început cu bani de la bugetul local și a continuat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Acesta viza consolidări, reparații la structură, la tâmplărie și planșee, dar și cumpărarea de mobilier nou, echipamente didactice și echipamente IT. 18 săli de clasă, cinci laboratoare, o bibliotecă – sală de lectură și o sală de muzică au fost reabilitate. Și de data aceasta, lucrările au fost oprite, pentru că primăria a avut probleme cu firma care a câștigat licitația. Acum reabilitarea este practic încheiată, așa că liceenii pot reveni în clase. Până acum elevii au învățat în Corpul R al Universității Politehnica de lângă pasajul Jiul, iar cei de gimnaziu au studiat în fosta clădire a RATT de pe Intrarea Doinei.

Elena Wolf, directoarea Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, ne-a declarat că nu are certitudinea că elevii vor începe să înveţe din 11 ianuarie în vechea clădire ce a fost reabilitată, pentru că mai sunt unele finisaje de făcut.

„Liftul a fost montat în 21 decembrie, dar încă mai sunt unele lucrări de executat. Sper că muncitorii vor lucra în ritm susţinut, ca să ne putem muta cât mai repede”, a precizat Elena Wolf.

„În clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr se vor întoarce doar liceenii. Elevii de gimnaziu vor continua să studieze în imobilul de pe Intrarea Doinei. În cazul în care-i vom aduce şi pe aceştia la sediul din str. Gheorghe Lazăr, va trebui să funcţionăm în două schimburi”, a adăugat directoarea unităţii de învăţământ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *