Nicolae Bitea, achitat definitiv în dosarul deschis de DNA pentru presupuse fapte de corupție

Liberalul Nicolae Bitea, achitat definitiv în dosarul deschis de DNA pentru presupuse fapte de corupție

Liberalul Nicolae Bitea, achitat definitiv în dosarul deschis de DNA pentru presupuse fapte de corupție.

Nicolae Bitea, actualmente director administrativ la Aeroportul Internațional Timișora, a fost achitat printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată luni, 4 noiembrie 2024.

“Decizia nr. 31. Respinge ca nefondat apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 171 din data de 26 martie 2024, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție –  Secția penală, în dosarul 3102/1/2021…Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 4 noiembrie 2024”, se arată în decizia instanței supreme.

Este un gest reparatoriu, după ce Nicolae Bitea și deputatul Cosmin Șandru au fost acuzați de fapte care ulterior instanța a constatat că nu există, toate acestea după 3 ani de procese și presiune, plus expunere publică negativă.

Pe 26 martie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție, în ședință publică, a decis achitarea deputatului Cosmin Șandru (PNL) și a lui Nicolae Bitea, fost director al STPT.

Instanța de judecată a stabilit că fapta de corupție de care cei doi liberali au fost acuzați nu există!

În toamna anului 2021, Direcția Națională Anticorupție i-a trimis în judecată pe Șandru și Bitea pentru că, la data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, cei doi i-ar fi promis deputatului AUR Titi Stoica numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Mai mult, pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

La data izbucnirii scandalului, PNL Timiș a informat că cei doi s-au suspendat din partid.

La trei ani de la demararea acțiunii judiciare împotriva celor doi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că faptele nu există, iar suspiciunea s-a dovedit a fi o gravă eroare juridică, bazată pe niște probe mai mult decât discutabile.

CITEȘTE ȘI: Alfred Simonis, învestit în funcția de președinte al CJT. A fost constituit și Consiliul Județean Timiș

 


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *