„Liberali, puneţi mâinile pe pari!”

Ludovic Orban 1

PNL a tot fost acuzat în ultima vreme de lipsa unui mesaj clar. Tema anticorupţiei părea să rămână singurul subiect în jurul căruia gravitau liberalii, unul care nu a fost deloc aducător de succes în campaniile electorale din 2016.

În plus, promovarea ideilor de intoleranţă şi chiar de represiune faţă de persoanele cu posibile probleme în justiţie nu prea cadrează cu doctrina liberală, una în care libertăţile individuale şi drepturile cetăţeanului sunt fundamentale.

Absenţa mesajului şi îndepărtarea de matcă a peneliştilor au permis PSD-ului să domine, în continuare, scena apolitică, în pofida bâlbelor, gafelor şi inconsecvenţelor tot mai evidente. Iată însă că, odată scăpat de presiunea dosarului penal, preşedintele Ludovic Orban a venit în faţa partidului cu ceva nou, ca să mai anime disputele politice, foarte plicitisitoare în momentul actual.

Nici de această dată nu e vorba însă de un mesaj pliat pe valorile liberalismului, ci, dimpotrivă, bazat tot pe o poziţie de forţă. „Să dăm cu parul în PSD”, a spus Orban, încercând o mobilizare generală a activului de partid. Fireşte, exprimarea şefului PNL era una metaforică, dar pentru PSD e mană cerească.

Orice critică venită la adresa social-democraţilor va putea fi interpretată de oamenii lui Liviu Dragnea prin raportare directă la atacul cu parul lansat de Ludovic Orban. Este exact ce-i lipsea PSD-ului într-o perioadă în care guvernarea e tot mai şubredă: victimizarea, o armă mult mai puternică decât parii liberalilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Liberali, puneţi mâinile pe pari!”

  1. Am descoperit renasterea recent, dupa un tion si opiniatimisoarei scrise pe genunchi. Ce bucurie, ca aveti jurnalisti.
    Succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *